Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Merve Karadaban Proje Jürisine Konuk Oldu!

Arş. Gör. Merve Karadaban, bir vakıf üniversitesinin Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nün “İç Mimari Tasarım Stüdyosu I” dersine jüri üyesi olarak konuk oldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (IGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Merve Karadaban bir vakıf üniversitesinin İç Mimarlık Bölümü "İç Mimari Tasarım Stüdyosu I" dersine jüri üyesi olarak katılmıştır. Öğr. Gör. İlke Şahin tarafından yürütülen, Haldun Taner Sahnesi’nin Rıhtım ve Kadıköy Çarşı ile mevcut ilişkilerinin de sorgulandığı ve Kadıköy Haldun Taner Sahnesi için performans ve barınma alanı projeleri üretilen İç Mimari Tasarım Stüdyosu dersinin final jürisinde Mimar Hazel Çetin, Didem Büyükkoçak ve Arş. Gör. Merve Karadaban proje değerlendirmelerini yapmıştır.

“Proje Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde öğrencilerin kendi seçtiği bir bölümünü bir sanatçının performans ve barınma alanı olarak düzenlenmesini amaçlamaktadır. Bir yandan Haldun Taner Sahnesi’nin Rıhtım ve Kadıköy Çarşı ile mevcut ilişkilerini düşündürürken öbür yandan yeni eklenen parça ile mekânın kazanabileceği potansiyeller irdelenmiştir. Bazı öğrenciler performansın üretileceği mekânın yüzeylerini oluştururken aynı zamanda barınma işlevinin yüzeylerine de dönüştürmüş bazı öğrenciler ise çevresel faktörlerin (rüzgâr, yağmur vs.) mekân üzerinde yaratabilecekleri etkileri hareketli sistemler sayesinde bir performansa çevirmiştir. Bu anlamda üretilen mekânın kendi içinde bütünlüğü üzerine oldukça düşünüldüğü belli olan projeler ile karşılaştık. Mekân ve o mekânsal hacimdeki sirkülasyonların bir arada düşünüldüğü projelerde öğrencilere jüri tarafından verilen en önemli tavsiyeler üretilen mekânların Haldun Taner Sahnesi’nde nasıl bir değişikliğe yol açacağı ve bu yapıyı nasıl dönüştüreceği; ikinci olarak da Haldun Taner Sahnesi ve onun içinde yeni üretilen mekanla olan birliğinin kentsel ölçek içinde nasıl bir etkisi olduğu üzerine irdelenmesi gerektiği olmuştur. Sanat, performans ve mekân ilişkilerini tekrar okumaya çalışan öğrencilerin projelerinin açılım yaptıkları tartışmalar oldukça verimli geçmiştir.”

Arş. Gör. Merve Karadaban’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.



Haberler

Tüm Haberler