Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri cumhuriyetin 101. yılını kutladı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula dağıtarak kutladı. Öğrenciler ve öğretim elemanları, Cumhuriyet’in değerlerini bilme ve farkındalık yaratma amacıyla mutfakta bir araya gelerek lezzetli muffinler hazırladılar.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula dağıtarak kutladı. Öğrenciler ve öğretim elemanları, Cumhuriyet’in değerlerini bilme ve farkındalık yaratma amacıyla mutfakta bir araya gelerek lezzetli muffinler hazırladılar.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve Öğr. Gör. Revşen Akay sosyal sorumluluk kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için meyveli ve çikolatalı muffinler yaparak okulumuzun hocalarına dağıttı. Yapılan muffinler sadece öğretim elemanlarına değil Gelişim Sanat Galerisinin girişinde de öğrencilerimize dağıtıldı.
Muffinlerin üzerinde bize cumhuriyeti armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yeni nesil, en büyük Cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.” sözünün yer aldığı kartlar basılmıştır. Bu şekilde, Cumhuriyet’in değerlerine ve eğitimdeki önemine vurgu yapıldı.
Bu etkinlik, sadece bayram coşkusunu paylaşmakla kalmayıp, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincini pekiştirmek için de önemli bir adım oldu. Hazırlanan muffinler, üniversitenin farklı noktalarında dağıtılarak öğrenciler ve öğretim görevlileri arasında birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi.
Cumhuriyet Bayramı’nın ruhunu yansıtan bu anlamlı kutlama, öğrencilerin hem mutfak becerilerini geliştirmelerine hem de Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkma konusundaki kararlılıklarını göstermelerine olanak tanıdı. İGÜ, bu tür etkinliklerle gelecek nesillere Cumhuriyet bilincini aşılamayı ve sosyal sorumluluk duygusunu güçlendirmeyi hedefliyor. Bu kutlama, sadece bir bayram etkinliği olmanın ötesinde, ülkemizin aydınlık geleceği için umut ve ilham kaynağı olmayı amaçlıyor.
Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğinin öğrencilere; Cumhuriyet Bilinci, Sosyal Sorumluluk, Takım Çalışması, Yaratıcılık ve Yenilikçilik, İletişim Becerileri, Eğitimde Farkındalık, Kültürel Değerler, Motivasyon ve Bağlılık gibi konularda kazanımlar sağlayacağı da düşünülmektedir.
Bölüm olarak öğrencilerimizin gelişimine bu şekilde katkı sunabilmek adına dönem içinde bu tür etkinlikleri daha çok gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamlı etkinlik için hem bölüm hocalarımıza hem de emeği geçen tüm öğrencilerimize içten teşekkürlerimizi sunuyoruz!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...