İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into The Sensory Properties of Sourdough Bread Made with Karakılçık Wheat Flour” başlıklı yeni makalesi yayımlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into The Sensory Properties of Sourdough Bread Made with Karakılçık Wheat Flour” başlıklı yeni makalesi yayımlandı.
Doğan’ın, “An Investigation into The Sensory Properties of Sourdough Bread Made with Karakılçık Wheat Flour” başlıklı makalesi gıda bilimi ve gastronomi alanlarında yayın süreçlerinde bulunan ve Q1 ve SCOPUS ‘da taranan International Journal of Gastronomy and Food Science adlı dergide yayımlandı. Ayrıca aynı makaleye ilişkin bilgiler Fırıncılık, Bisküvi ve Makarna Sektörü İhtisas Dergisi (BBM Magazine)’nde de yayımlandı.
Doç. Dr. Murat Doğan ve Aylin Karapınar Keserli’nin ortak yazarlı makalesinde uygarlıkların tarihi kadar eski olan ekmekten bahsedildi.
Doç. Dr. Murat Doğan makalesiyle ilgili aşağıdaki açıklamalarda bulundu:
“Bu çalışmada, Karakılçık buğday unu (K), psyllium kabuğu tozu eklenmiş Karakılçık buğday unu (P) ve tam buğday unundan (C) yapılan ekşi mayalı ekmeklerin duyusal özellikleri incelenmiştir. C örnekleri kontrol örnekleri olarak kullanılmıştır. Ekmek örneklerinin duyusal değerlendirmeleri on gastronomi uzmanı panelistin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgulara göre, panelistlerin %80'i K ekmeğini genel kabul edilebilirlik açısından orta düzeyde beğenirken, P ekmeğini iyi (%50) veya çok iyi (%50) olarak değerlendirmiştir. Genel değerlendirme açısından ekmek örnekleri arasında önemli farklılıklar (p < 0.05) gözlenmiştir. Sonuçlar, P örneklerinin duyusal kalitesinde önemli bir iyileşme olduğunu göstermiştir. Bu araştırma, şeflerin Anadolu'nun atalık tohumu olan Karakılçık buğday unu ile yapılan ekmekleri yeni menülerine dâhil etmelerine yardımcı olacaktır.”
Makaleyi detaylı incelemek için makalenin künye bilgileri aşağıda verilmiştir:
DOĞAN, M. ve KARAPINAR KESERLİ, A. (2024). An Investigation into The Sensory Properties of Sourdough Bread Made with Karakılçık Wheat Flour. International Journal of Gastronomy and Food Science, 37, 1000966. https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2024.100966
Ayrıca Fırıncılık, Bisküvi ve Makarna Sektörü İhtisas Dergisi (BBM Magazine)’ndeki yazıya ulaşmak için tıklayınız.
Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...