Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


  İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden ilham veren bir sosyal sorumluluk projesi: “Gelişime İlham Olan Kadınlar”

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” sergisine bir gezi düzenlendi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), kadınların toplumdaki rolüne dikkat çekmek ve sanat aracılığıyla farkındalık yaratmak amacıyla “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi”ni hayata geçirdi. Bu kadın odaklı proje, kadın çalışmalarını desteklemek ve kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefliyor. Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever Bayhan, Arş. Gör. Eliz Mutlu ve Arş. Gör. Başak Lale tarafından yürütülen proje, üç aşamalı bir planla, geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlıyor.

Chiharu Shiota “Dünyalar Arasında” Sergi Gezisi

Projenin ilk aşaması kapsamında, 30 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Modern'de yer alan Chiharu Shiota'nın “Dünyalar Arasında” adlı sergisine bir gezi düzenlendi. Etkinliğe, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Arş. Gör. Başak Lale, Arş. Gör. Eliz Mutlu Tekay, Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever Bayhan, Arş. Gör. Ezginaz Kara, Arş. Gör. Gökçe Uzgören ve Arş. Gör. Okan Kırbacı katılım gösterdi. Bu sergi gezisi, katılımcılara kadın sanatçının eserleri üzerinden kadın sanatının gücünü ve önemini gösterme fırsatı sundu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Söyleşisi

Projenin ikinci aşaması, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, 27 Kasım’da Mor Çatı gönüllüsü Zuhal Güreli ile yapılacak bir söyleşi etkinliği olacak. Bu söyleşi, katılımcılara kadına yönelik şiddetle mücadele stratejileri hakkında bilgi vermeyi ve kadın çalışmalarının önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Son Etap: QR Kodlu Online Sergi

Projenin son aşamasında ise Aralık ayında QR kodlu bir online sergi İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin çeşitli noktalarına yerleştirilecek. Bu sergi, katılımcıların sanatsal deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyarak projeyi geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından desteklenen bu proje, kadınların toplumdaki yerini güçlendirmek ve kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için sanatın birleştirici ve etkili gücünden yararlanmayı amaçlıyor.



Haberler

Tüm Haberler