Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nun Arş. Gör. Demet Güner ile “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry” Başlıklı Kitap Bölümü Yayınlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nun “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry” başlıklı kitap bölümü yayınlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nun “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry” başlıklı kitap bölümü yayınlandı.

Çirişoğlu’nun Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlisi Demet Güner ile birlikte kaleme aldıkları  “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry“ başlıklı bölüm, Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism kitabında yayınlandı.

Kastamonu Üniversitesi’nden Canan Tanrısever, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Hüseyin Pamukçu ve Hindistan Kota Üniversitesi’nden Anukrati Sharma’nın editörlüğünü yaptığı kitap;

·       Artificial Intelligence in Tourism,
·       Internet of Things, 
·       Robots, Chatbots & Automation, 
·       The New E-Tourism Models,
·       Reality Technologies,
·       Virtual Reality: New Experiences, Voice Control And Voice Searching: More Trusted Tool in The Future,
·       New Techs in Gastronomy,
·       Solo Travellers,
·       Panks & Punks,
·       Sustainable Tourism,
·       Women Travellers: A Base For Gender Equality

olmak üzere 12 kısımdan oluşmaktadır. Kitabın içerisinde gastronomi alanıyla ilgili; Perceptions of Gastronomy & Culinary Arts Department Students Towards 3D Foods, New Techs and Trends in Gastronomy, Reality Technologies (AR, VR, MR, XR) in Tourism, An Assessment of Impacts and Challenges of Smart Mobilities in Tourism Destinations, Service Robots in The Gastronomy Industrym gibi bölüm başlıkları yer almaktadır.

1 Şubat 2024 tarihinde yayınlanan kitapta, Güner ve Çirişoğlu’nun kaleme aldıkları “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry” başlıklı bölümde yazarlar, UNESCO’nun 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden biri olan “Sürdürülebilir Tüketim ve Üretim Modellerini Temin Etmek” odaklı sistematik literatür incelemesi gerçekleştirmiştir. Bu hedef doğrultusunda gıda üretimi ve tedarik zinciri faaliyetleri sürecinde ortaya çıkan israfın IoT bazlı teknolojilerle nasıl azaltıldığı araştırılmıştır. IoT bazlı teknolojilerin sürdürülebilir yiyecek üretimi konusunda ne kadar etkili olduğu çalışmada aranan cevaplardan bir tanesidir. Kitap bölümünün içeriğinde sürdürülebilirlik ile IoT teknolojilerinin ilişkisi, gıdanın tedarik sürecinde ve yiyecek içecek endüstrisinde IoT teknolojilerinin kullanımı gibi başlıklara yer verilmiştir.

Kitabı ve içindekileri detaylı incelemek için tıklayınız.

Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nu tebrik eder, 
başarılarının devamını dileriz. 



Haberler

Tüm Haberler