Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nun Arş. Gör. Demet Güner ile “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry” Başlıklı Kitap Bölümü Yayınlandı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nun “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry” başlıklı kitap bölümü yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nun “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry” başlıklı kitap bölümü yayınlandı.
Çirişoğlu’nun Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlisi Demet Güner ile birlikte kaleme aldıkları “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry“ başlıklı bölüm, Future Tourism Trends Volume 2: Technology Advancement, Trends and Innovations for the Future in Tourism kitabında yayınlandı.
Kastamonu Üniversitesi’nden Canan Tanrısever, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Hüseyin Pamukçu ve Hindistan Kota Üniversitesi’nden Anukrati Sharma’nın editörlüğünü yaptığı kitap;
· Artificial Intelligence in Tourism,
· Internet of Things,
· Robots, Chatbots & Automation,
· The New E-Tourism Models,
· Reality Technologies,
· Virtual Reality: New Experiences, Voice Control And Voice Searching: More Trusted Tool in The Future,
· New Techs in Gastronomy,
· Solo Travellers,
· Panks & Punks,
· Sustainable Tourism,
· Women Travellers: A Base For Gender Equality
olmak üzere 12 kısımdan oluşmaktadır. Kitabın içerisinde gastronomi alanıyla ilgili; Perceptions of Gastronomy & Culinary Arts Department Students Towards 3D Foods, New Techs and Trends in Gastronomy, Reality Technologies (AR, VR, MR, XR) in Tourism, An Assessment of Impacts and Challenges of Smart Mobilities in Tourism Destinations, Service Robots in The Gastronomy Industrym gibi bölüm başlıkları yer almaktadır.
1 Şubat 2024 tarihinde yayınlanan kitapta, Güner ve Çirişoğlu’nun kaleme aldıkları “IoT-Focused Developments in the Food & Beverage Industry” başlıklı bölümde yazarlar, UNESCO’nun 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden biri olan “Sürdürülebilir Tüketim ve Üretim Modellerini Temin Etmek” odaklı sistematik literatür incelemesi gerçekleştirmiştir. Bu hedef doğrultusunda gıda üretimi ve tedarik zinciri faaliyetleri sürecinde ortaya çıkan israfın IoT bazlı teknolojilerle nasıl azaltıldığı araştırılmıştır. IoT bazlı teknolojilerin sürdürülebilir yiyecek üretimi konusunda ne kadar etkili olduğu çalışmada aranan cevaplardan bir tanesidir. Kitap bölümünün içeriğinde sürdürülebilirlik ile IoT teknolojilerinin ilişkisi, gıdanın tedarik sürecinde ve yiyecek içecek endüstrisinde IoT teknolojilerinin kullanımı gibi başlıklara yer verilmiştir.
Kitabı ve içindekileri detaylı incelemek için tıklayınız.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...