Doç. Dr. Murat Doğan’dan bir başarı daha!
Fakültemiz öğretim üyelerinden Murat Doğan Gıda Mühendisliğine ek olarak Turizm – Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında da Doçentlik unvanı aldı.
“İleri Dönüşüm Atölyesi: Atık Şişelerden Dönüştürülmüş Sürdürülebilir Ürünler” sosyal sorumluluk projesi “Cama Dokunmak” temasıyla, sürdürülebilirliğin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamaya çalışan bir hareket olarak kurgulanmıştır. Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Arş. Gör. Merve Karadaban ve Arş. Gör. Büşra Kılıç’ın yürütücülüğünde planlanan ve üç etaptan oluşacak olan projenin ikinci ayağı için İstanbul’da yeni açılmış olan Studio Le Fond isimli ileri dönüşüme odaklanmış bir atölye ile iş birliği yapılması amaçlanmıştır. Studio Le Fond anlaşmalı olduğu restoranların da desteğiyle atık cam şişeleri toplayarak onları geri dönüşüme kazandırıyor. Bunun için uyguladığı adımlar ise şöyle; çöpe gitmek üzere olan cam şişeleri toplayıp dezenfekte ediyor, kesime gönderiyor ve tekrar keyifle kullanabilecek formda hayata kazandırıyor. Sürdürülebilirlik ve sadelik anlayışı ile “ileri dönüştürdükleri”- doğaya duyarlı, tekrar kullanılabilir, tamamen doğal malzeme ve içeriklerle üretilmiş ürünleri, hizmete sunmayı hedefliyor.
Yürütülen proje, atıkların dönüşümü ile ilgili öğrencilere bir farkındalık sunma amacı taşınmaktadır. Atıkların en önemlilerinden biri olan camın nasıl yeniden kullanılabileceğine yönelik öğrencilere bu konu hakkında bilgilendirme yapmak ve konu hakkında vizyon sahibi olmalarını teşvik etmek projenin en önemli ayağını oluşturmaktadır.
Bu anlamda “ATMA, DÖNÜŞTÜR!” sloganı ile çevreyi farkındalıklı bir bilinç ile gözden geçirmek ve bu farkındalık ile dönüşüm hareketine katkı sunmak hedeflenmektedir.
Studio Le Fond’da İleri Dönüşüm Hakkında Sunum ve İleri Dönüşüm Atölyesi Yapıldı
Proje kapsamında, Studio Le Fond’un kurucusu Tuğçe Uzgören Şahin ile görüşülmüş ve proje detaylandırılmıştır. İkinci etapta Studio Le Fond’un ofisinde öğrencilere “İleri Dönüşüm” sunumu yapılmış ve Studio Le Fond’un atık şişelerden dönüştürdüğü tasarımlar sergilenmiştir. Bunun yanında öğrencilere, atık malzemelerden “ileri dönüşüm” atölyesi (workshop) gerçekleştirilmiş ve ikinci etap son bulmuştur.
“İleri Dönüşüm Atölyesi: Atık Şişelerden Dönüştürülmüş Sürdürülebilir Ürünler” sosyal sorumluluk projesine katkı sağlayan tüm öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.