Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Söyleşi


İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF), öğrencilerine ders içinde sunduğu öğrenim faaliyetlerinin yanı sıra söyleşi etkinlikleriyle de onların gelişimine katkı sunmaktadır. Tabloda yakın dönemde gerçekleştirilen çeşitli konulardaki söyleşiler yer almaktadır.
 
 
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN SÖYLEŞİ ETKİNLİKLERİ
 
Bölüm
Söyleşi Adı
Söyleşi İçeriği
İç Mimarlık
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yürütülen “Geleceğin Becerileri” projesi, 06 Mart 2025 tarihinde gerçekleşen ikinci etkinliğiyle devam etti. Öğr. Gör. Minel Kurtuluş tarafından verilen “Merakla Öğrenmek: Nasıl Daha Etkili Öğrenebiliriz?” başlıklı söyleşi, öğrencilerin öğrenme tekniklerini geliştirme ve bilgiyi daha kalıcı hale getirme konularında farkındalık kazanmasını sağladı.
 
İç Mimarlık
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte, Yüksek Mimar Sedat Katırcıoğlu konuk edildi. Özellikle teknolojinin mimarlık ve tasarım üzerindeki etkilerini tartışmak ve Endüstri 5.0 kavramının iç mimarlığa yansımalarını ele almak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, iç mimarlık öğrencileri ve akademisyenleri bir araya getirdi.
 
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı(İngilizce)
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Tr-İng) Bölümü tarafından düzenlenen “Kendimi Nasıl Gerçekleştirebilirim? İç Mimarlar için Ekolojik Yaklaşım ve Sürdürülebilir Yaşam” başlıklı söyleşi etkinliği, konuşmacı Öğr. Gör. Ahmet Acar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
İç Mimarlık
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği “Zeugma Mozaik Müzesi Tasarımı ve Planlaması” başlıklı söyleşi, 27 Mayıs 2024, saat 11.00’de, K Blok Firnas Oditoryum’da gerçekleşti.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından Tasarım ve Mekân Söyleşileri kapsamında düzenlenen “Mağaza Tasarımında Kurumsal Kimlik Ögeleri ve Tasarım Süreci” adlı söyleşi öğrencilerin yoğun katılımı ile 18.03.2024 Pazartesi günü, 14.00 - 16.00 saatleri arasında, K Blok Firnas Oditoryumu’nda gerçekleşti.
 
İç Mimarlık
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği, İç Mimar Hasan Alpay Gülten ve İç Mimari Tekniker Çağla Çolak’ın konuk olarak katıldığı “Genel Müdürlük Konsepti Üzerine Değerlendirme” başlıklı söyleşi, 6 Mart 2024, saat 10.00’de, K Blok Firnas Oditoryum’da gerçekleşti. Söyleşiye İç Mimarlık Bölümü’nden öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.
 
Radyo Televizyon ve Sinema
 
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlüğünü yaptığı ve bölüm öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Hasan Köroğlu, Kadraj Yapım’ı nasıl kurduğundan söz ederek sektörel yolculuğunu anlattı. Sektörün güncel dinamiklerini öğrencilerle paylaşan Köroğlu, yapay zekanın sektörde nasıl ve ne şekilde yer edineceğinden söz etti. Yapay zekaya ilişkin öngörülerini ve beklentilerini paylaşarak öğrencilere yapay zekadan korkmamalarını, yapay zekayı efektif olarak kullanmanın yollarını aramalarını önerdi.
 
İç Mimarlık
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği, İç Mimar Volkan Polat’ın konuk olarak katıldığı “Mağaza Tasarımında Konsept Belirleme ve Uygulama” başlıklı söyleşi, 19 Aralık 2023, saat 11.00’de, K Blok Firnas Oditoryum’da gerçekleşti. Söyleşiye İç Mimarlık Bölümü’nden öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan yaklaşık 90 kişi katıldı.
 
Radyo Televizyon ve Sinema
 
Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe’nin üstlendiği etkinlikte Ezel Akay, sektördeki deneyimlerini anlattı. Bir filmin senaryo aşamasında yapımcı ile görüşme öncesinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, yönetmenin filme nasıl hazırlanması gerektiği, sektörde başarılı olmak için nasıl becerilerin geliştirilmesi gerektiği gibi konularda düşüncelerini aktaran Akay, kendi sinemasını Türk sineması içerisinde nereye konumlandırdığına dair yorumlarını da paylaştı. Müzikal sinema ve müzikli sinema arasındaki farka değinen ve tarihi filmlere dair görüşlerini paylaşan Akay, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
 
İç Mimarlık
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği, Mimar Hasan Uncuoğlu’nun konuk olarak katıldığı “Konut Tasarımı Üzerine Değerlendirme” başlıklı söyleşi, 5 Aralık 2023, saat 11.00’de, K Blok Firnas Oditoryum’da gerçekleşti. Söyleşiye İç Mimarlık Bölümü’nden öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.
 
İletişim ve Tasarımı
 
"Haberin Peşinde Sözcü TV Muhabiri Nedim Bayhan ile Gazetecilik Üzerine Söyleşi" başlıklı etkinlikte Sözcü TV Muhabiri Nedim Bayhan, "Haberin Peşinde Sözcü TV Muhabiri Nedim Bayhan ile Gazetecilik Üzerine Söyleşi" isimli etkinlikte gazetecilik kariyerine dair deneyimlerini ve sektörde başarılı olmanın inceliklerini İGÜ GSF’li öğrencilerle paylaştı.
 
Radyo Televizyon ve Sinema
 
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, sektörün deneyimli isimlerini öğrencilerle buluşturduğu etkinlik serisi Ustalar’da ünlü oyuncu ve yönetmen Ercan Kesal’ı ağırladı. Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik, yoğun ilgi gördü. Kısa film ve uzun film arasındaki farklılıklara ve bağa değinen Ercan Kesal, kendi eğitim hayatını ve sektör tecrübesini katılımcılarla paylaştı. Çok okuduğunu, çok izlediğini, çok araştırdığını vurgulayan Kesal, öğrencilere de iyi bir yönetmen, iyi bir senarist olmanın yolunun çok okumaktan ve izlemekten geçtiğini, bu nedenle kendilerini her fırsatta geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.
 
Radyo Televizyon ve Sinema
 
Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlük yaptığı etkinlikte, yönetmen Efe Subaşı kısa filmi Mesafeler’in hikâyesini anlattı. Hem yapım öncesinde hem de set anında yaşadıkları zorlukları ve bu zorluklara ne şekilde yaratıcı çözümler ürettiklerini aktaran Efe Subaşı, sinemanın yaratıcı yönünün tam da zorluklarla karşılaşıldığında ortaya çıktığını vurguladı. İlk filmiyle elde ettiği başarıları yolun en başındayken beklemediğini fakat süreç içerisinde bir şeyleri yoluna soktukça başarının da beraberinde geldiğini anlatan Subaşı, farklı kısa ve uzun metraj setlerden bildiği yaratıcı çözüm örneklerini aktardı.