Yurtdışında Eğitim Workshop’una Yoğun İlgi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen Çarşamba Atölyeleri kapsamında, Yurtdışında Eğitim Workshop’u gerçekleşti.
Çarşamba Atölyeleri, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği etkinlik serisi olarak bilinmektedir. Yurtdışında Eğitim Workshop’u başlığı altında yedincisi gerçekleşen Çarşamba Atölyeleri, sektörün önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Çevrimiçi gerçekleştirilen etkinliğe eğitim yöneticisi Tunçağ Veli Ünlü ve eğitim koordinatörü Asuman Türkmen Yıldız katılım gösterdi. Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik ve bölüm araştırma görevlileri Eda Çekemci ve Okan Kırbacı’nın da katıldığı etkinlik, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

“Yurtdışında Eğitim Planlaması Aynı Zamanda Bir Kariyer Planlaması”

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen Yurtdışı Eğitim Workshop’u, Asuman Türkmen Yıldız ve Tunçağ Veli Ünlü’nün yurtdışında eğitim planlamasının süreçlerini aktarması ile başladı. Öğrencilerin yurtdışında eğitim kararı aldıkları andan, eğitimlerini sürdürdükleri ve tamamladıkları sürece ve hatta sonrasındaki kariyer planlamalarına dek yanlarında bir mentör olarak yer aldıklarını ifade eden Asuman Türkmen Yıldız, bu alanda doğru yönlendirmenin önemini vurguladı. Öğrencilerin yurtdışında eğitim tercihlerinde ağırlıklı olarak hangi ülkelere yöneldiklerini ve nedenlerini aktaran Tunçağ Veli Ünlü, yabancı dil bilmenin bir avantaj olduğunu, okul ders ortalamalarının elemelerde önemli bir kriter olarak yer aldığını sözlerine ekledi. Öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlayan Türkmen Yıldız ve Ünlü, hem lisans hem lisansüstü eğitim süreçleri için son dönemde tercih edilen ülkeleri öğrencilere aktardı. Kendileri için önemli bir perspektif kazandıklarını belirten ve hedeflerini aktaran öğrencilere yönlendirmeler yapan Asuman Türkmen Yıldız ve Tunçağ Veli Ünlü, yüz yüze eğitim döneminde tekrar bir atölye düzenlemenin ve öğrencilerle bir araya gelmenin sözünü verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, etkinliğin 2022-2023 bahar döneminin son etkinliği olduğunu, bölüm etkinliklerinin 2023-2024 güz dönemi itibariyle devam edeceğini açıklayarak ve katılımcılara teşekkür ederek etkinliği sonlandırdı.

Eğitim yöneticisi Tunçağ Veli Ünlü ve eğitim koordinatörü Asuman Türkmen Yıldız’a deneyimlerini ve bilgilerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.