Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Yapı ve Konstrüksiyon Bilgisi II Dersi Kapsamında Yapı Fuarı’na Teknik Gezi Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. İbrahim Erol, “Yapı ve Konstrüksiyon Bilgisi II” dersi kapsamında 2. sınıf öğrencileri ile birlikte iç mimarlık disiplini için önemli bir yeri olan Yapı Fuarı’na teknik gezi gerçekleştirdi.
22-26 Mart tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde sürdürülen fuar; Kanada, Şili, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İspanya, İsviçre, Katar, Birleşik Krallık ve Yunanistan başta olmak üzere 58 ülkeden 400’e yakın yabancı satın alma profesyonelini İstanbul’da hibrit yöntemlerle yerli iş ortakları ile bir araya getirdi. Yapı, mimarlık, inşaat malzemeleri ve teknolojileri sektörlerinin bölgedeki en etkili ve en uzun soluklu iş birliği ve bilgi paylaşım platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, etkinlikleriyle de yapı ve inşaat malzemeleri sektörü için yeni dönemin yol haritasını belirledi.

Yüksek Mimarlar Liderliğinde “Mimari Ustalık Sınıfları”

Fuarın ikinci gününde, “Çevreye Duyarlılık ve Mimari Tasarım” ile “Ölçekler Arası Parametrik Tasarım” temalarında Yapı Master Class – Mimari Ustalık Sınıfları düzenlendi. Sınırlı kontenjanın olduğu etkinlikte yüksek mimarlar Durmuş Dilekci, Şule Ertürk, Büşra Al, Volkan Taşkın ve Dr. Cenk Dereli eşliğinde katılımcılar bir yandan sürdürülebilir mimarlık, enerji etkin yapı malzemeleri, çevreye duyarlı projeler ve yenilikçi tasarım ve teknoloji trendleri üzerine sohbet etme fırsatı bulurken, diğer yandan da yerinde uygulamalı ürünlerin öğrenildiği stant ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

Öğr. Gör. İbrahim Erol Yapı Fuarı ve teknik gezi hakkındaki duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Öğrenciler fuarda ders kapsamında öğrendikleri yapı malzemelerini yakından görme şansı elde ederken, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek malzemeler hakkında daha fazla bilgi sahibi oldular. Öğrenciler, yalıtım malzemeleri, kapı-pencere sistemleri, cephe kaplama sistemleri ve zemin kaplama malzemeleri gibi birçok farklı ürün grubu ile ilgili katalog, teknik çizim ve ürün numunelerine aynı gün içerisinde ulaşma şansı buldular. Ayrıca, fuarda AR-GE aşaması henüz yeni tamamlanmış olan yeni ürünler ve teknolojileri görerek, yapı sektörünün trendlerini yakından takip etme fırsatı buldular.”

Öğr. Gör. İbrahim Erol’a üniversite-sektör işbirliğini destekleyici bu etkinliği düzenlemesinden ötürü teşekkür ederiz.


Haberler

Tüm Haberler