Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gıda Teknolojileri, Beslenme ve Gastronomi Tematik Alan Grubu'nun işbirliğinde "Veri Analizi Sürecinde MAXQDA Kullanımı" eğitimi düzenlendi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Gıda Teknolojileri, Beslenme ve Gastronomi Tematik Alan Grubu’nun ortak olarak düzenlediği Veri Analizi Sürecinde MAXQDA Kullanımı eğitimi 5 Aralık 2022 Pazartesi günü saat 10.00-17.00 arasında G Blok Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Birçok akademisyenin katılım sağladığı eğitim tüm Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerine ve Gıda Teknolojileri, Beslenme ve Gastronomi Tematik Alan Grubu’na açık şekilde düzenlendi.
Önce Temel Bilgiler
Nitel & Karma Yöntemler için Profesyonel Veri Analizi Yazılımı programı olan ve pek çok farklı alanda sıklıkla başvurulan “MAXQDA” programının kullanımı hakkındaki eğitim özel bir şirket tarafından düzenlendi. Akademisyenlere hitap eden eğitim tüm gün boyunca interaktif bir şekilde devam etti. Eğitmen Burak Varol, öncelikle program hakkında bilgiler vererek kısa bir tanıtım ile eğitime başladı. Ardından belirlenen eğitim süresince ilgili konu başlıklarına değinilerek eğitim devam etti.
Yoğun Bir Eğitim Programı
Başlangıç düzeyindeki eğitim, temelde beş aşamalı olacak şekilde planlandı. Eğitimde sırasıyla MAXQDA İçin Temel Bir Giriş, MAXQDA ile Kodlama Opsiyonları, MAXQDA ile Ses ve Video Dosyalarının Analizi, MAXQDA ile Sosyal Medya Analizi, MAXQDA ile Verilerin Analizi olmak üzere beş aşama ve alt başlıklarıyla detaylandırılarak gerçekleştirildi. Programının iyice öğrenilmesi açısından eğitmen tarafından detaylıca önce “MAXQDA nedir?”, “ne amaçla kullanılır?”, “arayüz tanıtımı”, “analizlere başlamak için proje dosyası nasıl oluşturur?”, “kodlama nasıl yapılır?” gibi konular üzerinde durularak örneklerle konu detaylandırıldı. Eğitime katılan akademisyenlerin soruları yanıtlanarak eğitim sonlandırıldı.
Eğitimin sonunda Doç. Dr. Murat Doğan eğitmen Burak Varol’a teşekkür belgesini takdim etti, ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
Burak Varol’a eğitimde aktardığı bilgiler için teşekkür ediyoruz! Ayrıca eğitime katılım sağlayan tüm hocalarımıza da teşekkür ederiz!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...