Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Sürdürülebilirlikte Gelişim Devam Ediyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Mustafa Dallı, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının katılımıyla sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Mustafa Dallı, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının katılımıyla Manchester Üniversitesi’nin 2021-2022 yılında yayınladığı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” raporu üzerinden sunum gerçekleştirdi. 27 Eylül Salı günü J Blok 313 No’lu amfide gerçekleştirilen sunumda Birleşmiş Milletler’in ortaya koymuş olduğu, Yoksulluğa Hayır, Sıfır Açlık, Sağlık ve Sıhhat, Nitelikli Eğitim, Cinsiyet Eşitliği, Temiz Su ve Hijyen, Erişilebilir ve Temiz Enerji, İyi İş ve Ekonomik Gelişme, Sanayi, Yenilik ve Altyapı, Azaltılmış Eşitsizlikler, Sürdürülebilir Kentler ve Toplumlar, Duyarlı Üretim ve Tüketim, İklim Eylemi, Su Altında Yaşam, Karada Yaşam, Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar, Amaçlar için Ortaklık olmak üzere on yedi başlık altında toplanan "2030 yılına kadar Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" üzerine yoğunlaşıldı. Sunumda, örnek olarak ele alınan, İngiltere'den Manchester Üniversitesi’nin  on yedi başlığın her alanında yaptığı geniş ölçekli projeler örneklendirilerek tartışıldı.
 
Verimli Tartışmalar Gerçekleştirildi
 
Sunumun Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri tarafından heyecanla takip edildiğini belirten Dallı, “Bugün burada çok değerli Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarına yaptığım sunum ve sonrasında ortaya atılan fikirler ve tartışmalar çok önemli ve değerli hocalarım da konuyu büyük bir dikkatle takip etti” diyerek konunun öneminden söz etti. Sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin iki ayrı konu olduğunu ve bazen yanlış anlaşılabildiğinden de bahseden Dallı, “Hocalarımız da zaten bu konuya değindi ve Güzel Sanatlar Fakültesi olarak neler yapabiliriz? diyerek oldukça verimli tartışmalar gerçekleştirdik. Ayrıca sunum sonrasında da değerli hocalarımızdan geri dönüşler de çok heyecan verici” sözleriyle, sunumun yeni fikirler geliştirme açısından da etkili olduğunu vurguladı.






Haberler

Tüm Haberler