Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Sürdürülebilirliğin Sanata Yansıması!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Şermin Tepe yürütücülüğünde “Sürdürülebilir Kolaj Atölyesi” gerçekleştirildi.

Sürdürülebilirliğe verdiği önemle ön plana çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi, Öğrenci Dekanlığı tarafından düzenlenen “Gelişim Atölyeleri” kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden biri olan “Sürdürülebilir Kolaj Atölyesi” ile sürdürülebilirlik sanata taşındı. Gelişim Tower, 17. Kat, Öğrenci Dekanlığı Merkezi’nde Öğr. Gör. Şermin Tepe yürütücülüğünde gerçekleştirilen atölyede öğrenciler ile birlikte dergi resimleri, fotoğraf, kumaş ve benzeri malzemelerden kolaj çalışmaları yapıldı. Verilen eğitimlerde materyal kullanımı ve kompozisyon tasarlama gibi konular üzerinde de duruldu. Günlük hayata yönelik olarak araştırma, keşfetme, el-göz koordinasyonu kurabilme becerisine yönelik proje geliştirmede özgün tasarımlar ve sanatsal ürünler ortaya çıkarabilecek olan kolaj çalışmaları bu kez de sürdürülebilir ürünlerle üretildi.

“Amacımız Geri Dönüştürülebilir Materyalleri Kullanmak”

Öğr. Gör. Şermin Tepe, geri dönüştürülebilir malzeme kullanımının sürdürülebilirlik için de oldukça etkili olabileceğini belirtti. Geri dönüştürülebilir materyallerin sanata yeniden kazandırıldığı vurgusu yapan Tepe, atölyede öğrencilerle iki boyutlu yüzey üzerinde poster çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti. Tepe, çalışmalar oluşturulurken gazete, dergi vb. geri dönüştürülebilir birçok materyal kullandıklarını da sözlerine ekledi.

“Estetik Bakış Açısı Kazandırıyor”

Kolaj çalışmalarının el becerileri ve yaratıcılığın gelişmesi üzerinde oldukça büyük bir etkisi olduğunu belirten Şermin Tepe, sürdürülebilirlik çalışmalarının her alanda olduğu gibi sanat alanında da uygulanabileceğinin altını çizdi. Kolaj çalışmalarının kişiye farklı nesnelerle kendilerini ifade etme yöntemi sağlamasının yanında estetik bakış açısı da kazandırdığı vurgusu yapan Tepe, günlük hayatta kullanılan birtakım nesnelerin, malzeme sınırı olmaksızın kolaj tekniğinde kullanılabileceğinin bilgisini verdi. Öğrenciler ile birlikte keyifli, öğretici ve eğlenceli bir atölye gerçekleştirdiklerini ve çok sayıda yaratıcı çalışmalar ürettiklerini belirten Öğr. Gör. Şermin Tepe, sanatsal açıdan birbirinden farklı eserlerin ortaya çıkmasına yardımcı olan kolaj çalışmalarının aynı zamanda en çok uygulanan tekniklerden de biri olduğunu sözlerine ekledi.

Gerçekleştirmiş olduğu atölye çalışması için Öğr. Gör. Şermin Tepe’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.



Haberler

Tüm Haberler