İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) “Şeflerin Yaratıcılığında Sınır Yoktur” ilkesiyle hareket eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü tercih edecek öğrencilere birçok fırsat sunmaktadır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak öncelikli hedefimiz başarılı, aydın, değişimi ve gelişimi hayatının vazgeçilmez bir unsuru olarak gören, yaparken yansıtan, yansıttıkları ile fark yaratan, problem çözebilen, ekip çalışmalarında tam bir profesyonel, liderlik ruhu ile hareket eden, yaptığı işin bilgisine ve felsefesine hâkim, topluma ve çevresine duyarlı, yaratıcı ve özgün düşünce yapısı ve mesleki yetkinlikleri ile başarıyı hayatının vazgeçilmez bir unsuru haline getiren nitelikli şefler ve yöneticiler yetiştirmektir.
“Şeflerin yaratıcılığında sınır yoktur!” ilkesiyle hareket eden bölümümüz bu kapsamda teorik ve uygulamalı olarak alan derslerinin yanında uygulama pratiği kazandırmak için Türk Mutfağı, Dünya Mutfağı, Unlu Mamuller ve Çikolata Sanatı, Mutfak Uygulamaları gibi temel derslerin yanında Füzyon Mutfak Uygulamaları, Şarap Bilimi ve Teknolojisi, Gastronomide İnovasyon ve Yaratıcılık gibi çeşitli dersler ile zengin bir müfredat sunmaktadır. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerin birçok farklı alanda kendini yetiştirebilme imkânı bulmaktadır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunu öğrenciler aşağıda sıralanan alanlarda ve işlerde çalışabilmektedirler;
Yemek Yazarlığı,
Yemek Eleştirmenliği
Yiyecek İçecek Danışmanlığı
F&B Müdürü
İlgili meslek liselerinde, halk Eğitim, İSMEK gibi kurumlarda uygulamalı ve teorik derslere eğitmen olarak veya formasyon aldıktan sonra liselerde öğretmen olarak eğitim verebilmektedir.
Üst veya orta derece Mutfak Yöneticiliği
Yüksek lisans yaptıktan veya alanında 5 yıl tecrübeli olduktan sonra Öğretim Görevlisi; Doktora eğitimini tamamladıktan sonra Öğretim Üyesi olabilmektedir.
Yemek Fotoğrafçılığı
Dergi Editörlüğü
Gurme
Degüstatör
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Executive Chef, Mutfak koordinatörü, Marka Şefi, Ülke Müdürü.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...