Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Şeflerin Yaratıcılığında Sınır Yoktur!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) “Şeflerin Yaratıcılığında Sınır Yoktur” ilkesiyle hareket eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü tercih edecek öğrencilere birçok fırsat sunmaktadır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak öncelikli hedefimiz başarılı, aydın, değişimi ve gelişimi hayatının vazgeçilmez bir unsuru olarak gören, yaparken yansıtan, yansıttıkları ile fark yaratan, problem çözebilen, ekip çalışmalarında tam bir profesyonel, liderlik ruhu ile hareket eden, yaptığı işin bilgisine ve felsefesine hâkim, topluma ve çevresine duyarlı, yaratıcı ve özgün düşünce yapısı ve mesleki yetkinlikleri ile başarıyı hayatının vazgeçilmez bir unsuru haline getiren nitelikli şefler ve yöneticiler yetiştirmektir. 
 
“Şeflerin yaratıcılığında sınır yoktur!” ilkesiyle hareket eden bölümümüz bu kapsamda teorik ve uygulamalı olarak alan derslerinin yanında uygulama pratiği kazandırmak için Türk Mutfağı, Dünya Mutfağı, Unlu Mamuller ve Çikolata Sanatı, Mutfak Uygulamaları gibi temel derslerin yanında Füzyon Mutfak Uygulamaları, Şarap Bilimi ve Teknolojisi, Gastronomide İnovasyon ve Yaratıcılık gibi çeşitli dersler ile zengin bir müfredat sunmaktadır. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerin birçok farklı alanda kendini yetiştirebilme imkânı bulmaktadır.
 
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunu öğrenciler aşağıda sıralanan alanlarda ve işlerde çalışabilmektedirler;

 
  • Yemek Yazarlığı,
  • Yemek Eleştirmenliği
  • Yiyecek İçecek Danışmanlığı
  • F&B Müdürü
  • İlgili meslek liselerinde, halk Eğitim, İSMEK gibi kurumlarda uygulamalı ve teorik derslere eğitmen olarak veya formasyon aldıktan sonra liselerde öğretmen olarak eğitim verebilmektedir.
  • Üst veya orta derece Mutfak Yöneticiliği
  • Yüksek lisans yaptıktan veya alanında 5 yıl tecrübeli olduktan sonra Öğretim Görevlisi; Doktora eğitimini tamamladıktan sonra Öğretim Üyesi olabilmektedir.
  • Yemek Fotoğrafçılığı
  • Dergi Editörlüğü
  • Gurme
  • Degüstatör
  • Yiyecek İçecek İşletmelerinde Executive Chef, Mutfak koordinatörü, Marka Şefi, Ülke Müdürü.
  • Çeşitli turizm işletmelerinde danışmanlık,
  • Seyahat acentelerinde Gastronomi Turizmi Organizatörü
  • Etkinlik Organizatörü, Danışmanı (Festivaller, Yarışlar…)
  • Pastacılık alanında Figürist, Pasta Sanatçısı, Pastane Şefi
  • Televizyon, Radyo, Sosyal Medya gibi kitle iletişim araçları vasıtasıyla yemek programcısı, yapımcısı, sunucusu
  • Mutfak gereçleri imalathaneleri
  • Gemi adamı belgesini aldıktan sonra Kruvaziyer Aşçısı
  • Catering Şirketlerinde,
  • Kurumların işletmelerinde personel aşçısı
  • Tedarik Zinciri Yöneticisi, Personeli
  • Yemek Stilistliği
  • Tarif Yazarlığı



Haberler

Tüm Haberler