Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Yeni Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan ile Röportaj Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü yeni öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan ile akademik kariyeri ve sanatsal çalışmaları üzerine röportaj gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü yeni öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, akademik kariyeri, sanatsal çalışmaları ve yeni dönem planlamaları hakkında sorulan soruları yanıtladı.

Sizi kısaca tanıyalım. Akademisyen olmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

İsmim Emre Doğan, 30 yaşındayım ve aslen Erzurumluyum. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimimi İzmir’de, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamladım. Anlam ve bilgi üretimine dair merakım beni akademisyenliğe yönlendirdi. Dolayısıyla aslında küçük yaştan itibaren akademisyen olmak istediğimi söyleyebilirim.

Akademik ve sektörel çalışmalarınıza dair bilgi verir misiniz? Bundan sonraki süreçte hangi alanlarda, konularda çalışmalarınız/projeleriniz olacak?

Akademik anlamda sinema-felsefe ilişkisi, bilim felsefesi-bilim kurgu ilişkisi ve kısa film türü üzerine çalışıyorum. Sektörel anlamda ise, kısa filmlerde, belgesellerde ve kliplerde yönetmenlik, senaristlik ve uygulayıcı yapımcılık yapıyorum. Yakın zamanda uygulayıcı yapımcılığını yaptığım yeni projelerle ve destek için Sinema Genel Müdürlüğü’ne gönderdiğim yeni kısa filmlerle festivallerde olmaya devam edeceğim.

Yeni dönem başlarken üniversitemize ve bölümümüze dahil olacak yeni öğrencilere Radyo, Televizyon ve Sinema alanıyla alakalı ne söylemek istersiniz?

Radyo, Televizyon ve Sinema alanı bu işe baş koyan öğrencilerin kendilerini her daim geliştirmek zorunda olduğu, sektörel anlamda çetin ve fakat bir o kadar da ufuk açıcı bir alan. Bu alanda eğitim görmeye başlayacak öğrencilerin kendini geliştirmeye her zaman açık, görsel-işitsel ve dilsel yeteneklerine yatırım yapan bir bakış açısı ve anlayışta olması gerekiyor. Bu anlayış, okuldan mezun olan öğrencilerin sektörde adını duyurabilmesi ve hedeflediği konuma gelebilmesi adına son derece önemli.

Fakülte ya da bölüm içerisinde ve aynı zamanda kendi dersleriniz özelinde yeni döneme dair planlamalarınızdan bahseder misiniz?

Bu sene kuramsal ve pratik derslerin iç içe geçtiği, teorik olarak anlatılan bilgilerin uygulamayla desteklendiği; görsellik, senaryo, kurgu ve sinema felsefesi dolu bir program hazırladım/hazırladık. Bölümümüzün öğrencilerinin görsel, işitsel ve düşünsel olarak özgelişimlerine katkıda bulunacak ve aslında bu konuyu sağlam bir temele bina edecek birbirinden önemli müfredatlara sahip dersler planladım/planladık. Sinemanın kuramsal ve pratik anlamda kavranması ise temel amacım.
 
Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’a sorularımızı yanıtladığı için teşekkür ederiz.
 



Haberler

Tüm Haberler