Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ‘Fotoğraf Dernekleri Ortak Etkinliği’ Adlı Söyleşiye Özel Davetli Olarak Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Zoom platformu üzerinden yapılan Türkiye Fotograf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Kocaeli Fotograf Sanatı Derneği’nin (KASK) organize ettiği ‘Fotoğraf Dernekleri Ortak Etkinliği’ ne özel davetli olarak katıldı.

Bu ayın konuk sanatçısı  Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Keskin Gördüğümüzü Göremediğimiz’ başlıklı 94 soyut fotoğraftan oluşan bir gösterinin ardından Yaratıcı Görme’ üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye 150 fotograf sanatçısı katıldı. Konuşmasında Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Doç. Dr. İsmail Keskinin soyut fotoğraf eserlerini cesaretli ve özgün eserlerolarak değerlendirdi. Ayrıca iyi  bir sanat eğitimcisi ve sanatçı olan İsmail Keskinin doktora tezinde danışmanlık yaptığını ve kompozisyon derslerinin eserlerine yansıdıklarından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Doç. Dr. İsmail Keskin, programın sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. Resim sanatını resim olarak fotoğrafı da fotoğraf olarak sevdiğini söyleyerek iki farklı disiplinin kendine has dokuları olduğunu dile getirdi. Henüz bir fotoğrafın resmini yapmadığını fakat yapma arzusunda olduğunu ilave etti. Sunumun sonlarına doğru hayran olduğu soyut ressamların çalışmalarını paylaşan Keskin, resim sanatı ve kendi çektiği fotoğrafların biçimsel benzerliklerini izleyicilerle paylaştı. Soyut resimde en önemli noktanın sadeliğe varabilmek olduğunu ve sanatçıların ancak çocuklar gibi özgür olabildikleri sürece gerçek sanatçı olabileceklerini vurguladı.  

 

Doç. Dr. İsmail Keskin, ’’Görme, konuşmadan önce gelmiştir. Doğumdan itibaren bebek, konuşmadan önce etrafına bakıp görerek öğrenir. Bakma her insan için günlük yaşamda geçerli, kendiliğinden gelişen edilgen bir davranıştır. Ancak görme bir çaba ve uğraş gerektirir. Bu yönüyle bir benzetme yapacak olursak;'Her insan, gözünün önünde bir perdeyle doğar. Bu perdenin ne kadar aralanacağı, görsel alanlara duyulan merak ve kültürel birikimle doğru orantılıdır. Bu süreçte merakını araştırmaya dönüştürenler kendine has bir bakış açısı geliştirebilir.’’ sözleriyle düşüncelerini paylaştı. 

     

Etkinlik YouTube üzerinden kalıcı olarak izlenebilecek. Etkinliğe ulaşmak için buraya tıklayınız.


 

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı



Haberler

Tüm Haberler