Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Payas Film Atölyesi Ekibinden Arş. Gör. Okan Kırbacı Atölyeye Dair Görüşlerini Paylaştı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Araştırma Görevlisi Okan Kırbacı, Payas Belediyesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi işbirliğiyle 7-9 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen Payas Film Atölyesi’ne dair görüşlerini paylaştı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Araştırma Görevlisi Okan Kırbacı, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Payas Belediyesi işbirliğiyle 7-9 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen Payas Film Atölyesi’nde teknik ekipte yer aldı.

Payas Film Atölyesi kapsamında Payas Anadolu Lisesi ve Nursan Anadolu Lisesi’nden gönüllü olarak atölyeye katılan 35 lise öğrencisine üç gün boyunca sinema eğitimi verildi ve öğrencilerle birlikte tarihi Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin belgesel filmi çekildi. Öğrenciler, kamera asistanlığı, reji asistanlığı ve oyunculuk şeklinde üç gruba ayrılarak sahada uygulama fırsatı buldular.

Atölyenin teknik ekibinde yer alan Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğretim elemanlarından Araştırma Görevlisi Okan Kırbacı, Payas Film Atölyesi’nin proje danışmanı Prof. Dr. Nail Öztaş’a, proje yürütücüleri Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Ilıcak Aydınalp ile İletişim ve Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’e ve Payas Belediyesi’ne teşekkürlerini sunarak atölyeyle ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Nusaybin ve Şanlıurfa’nın ardından üçüncü film atölyemizi Payas’ta gerçekleştirdik. Payas Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz atölye ve belgesel çalışmasının herkes için faydalı ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. 

Atölyede 35 öğrenciye sinema eğitimi verdik. Eğitimin ardından öğrencileri ilgi alanlarına göre gruplara ayırdık ve çekimler sırasında bize yardımcı oldular. Hepsi birbirinden ilgili ve istekli öğrencilerdi. Öğrencilere atölye kapsamında temel fotoğrafçılık dersi verdim, uygulama yaptık. Onların ilgisi, isteği ve burada kazandıkları deneyim; eğitmen ve atölye görevlisi olarak motivasyonumuzu yükseltti, başından sonuna atölye herkes için çok eğlenceli geçti. Öğrenciler açısından atölyenin bir başka kıymetli yanı şu, öğrenciler ilk kez bir belgesel setinde yer aldı ve çalıştı; bu onlar için unutulmaz bir deneyim.

Diğer atölye ve belgesel çekimleriyle kıyasladığımızda Payas’ta daha büyük bir alanda, tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde çalıştık, büyüklüğü itibariyle çalışması biraz daha zor ama daha zengin bir çalışma alanıydı. Çekimler gayet verimli geçti, filmi tamamladığımızda ortaya güzel bir iş çıkacağını ve çıkan işin Payas’ın tanıtımına son derece olumlu katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

Değerli görüşleri için Araştırma Görevlisi Okan Kırbacı'ya teşekkürlerimizi sunarız.


Haberler

Tüm Haberler