Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde Gezi Turu: “Betona İnat Doğal Hayat!”

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından, 2 Kasım 2022 Çarşamba günü 08.30-15.00 saatleri arasında Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne rehberli gezi turu düzenlendi.
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB) Rehberli Gezi Turu, 19 Ekim-23 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan ve üç aylık bir süreci kapsaması öngörülen “Doğada Gelişim Var!” sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabının ilk etabı kapsamında gerçekleştirildi. İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümlerinden on üç (13) öğrencinin ve Güzel Sanatlar Fakültesi araştırma görevlilerinden Başak Lâle, Büşra Kamacıoğlu, Gökçe Uzgören ve Merve Karadaban’dan oluşan proje ekibi ile çekim sorumlusu Arş. Gör. Eda Çekemci’nin katılım gösterdiği gezi turuna, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi İstanbul Bitkileri Koleksiyonu Sorumlusu Yüksek Peyzaj Mimari Nihan Sevinç Müşdan rehberlik etti.

İstanbul Bitkileri Koleksiyonu Sorumlusundan Değerli Bilgiler

Nihan Seviç Müşdan, öğrencileri, toplam sekiz adadan oluşan botanik bahçesinin merkez adasında belirlediği rota üzerinden gezdirerek; Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin tarihçesi ve temel özellikleri, barındırdığı bitki koleksiyonları, bitki çeşitliliğinin korunmasının önemi, tehdit altındaki ve nadir bitkiler, Türkiye endemikleri, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin doğal hayat üzerindeki etkileri ve bireylerin sürdürülebilir yaşam konusunda yapabilecekleri hakkında ilgi çekici bilgiler aktardı.

“Betona İnat Doğal Hayat!”

Otoyolu ile çevrelenmesi ve kurulduğu yıllarda yakın çevresinde botanik bahçeler ile ilgili araştırmaların yürütülebileceği bir üniversite olmaması nedeniyle Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin diğer botanik bahçelerden ayrıştığını söyleyen Nihan Sevinç Müşdan, bahçenin yalnızca İstanbul için değil, Türkiye hatta tüm dünya ülkeleri için çok önemli bir araştırma sahası oluşturduğunu vurguladı. Son yıllarda bahçe etrafındaki yapılaşmanın artmasına da dikkat çeken Müşdan, kurulduğu yıllarda “Otoyola İnat Doğal Hayat!” olarak belirledikleri sloganı, “Betona İnat Doğal Hayat!” şeklinde değiştirdiklerini belirtti.

Sayın Nihan Sevinç Müşdan’a gezi turuna rehberlik ettiği ve çok değerli bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştığı için teşekkürlerimizi sunarız.


Haberler

Tüm Haberler