Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanlarından Kitap Editörlüğü ve Bölüm Yazarlığı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanlarından Doç. Dr. Sezgin Savaş’ın editörlüğünü yaptığı “Dijital İletişim” isimli kitapta Araştırma Görevlileri Büşra Kılıç’ın ve Ayten Bengisu Cansever’in de kitap bölümleri yer aldı.
Editörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Esra Tunçay ile birlikte yapan Doç. Dr. Sezgin Savaş’ın “Dijital İletişim” isimli kitabı Haziran ayında Nobel yayınevinden çıktı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün değerli öğretim üyelerinden olan Prof. Dr. Emine Yavaşgel’in sunuş bölümü ile alanında birbirinden başarılı birçok akademisyenin yer aldığı kitapta toplamda yedi bölüm yer aldı. 
Savaş’ın editörlüğünü yaptığı kitapta “Dijitalleşmenin Müzelerdeki Sergileme Yöntemlerine Etkisi, Dijital Çağda Simmel’in Yabancısını Siber Uzam Üzerinden Yeniden Değerlendirmek, Çevrimiçi İtibar Yönetimi ve Halkla İlişkiler Perspektifinde Wikipedia, Siyasetin Dijital Dönüşümü, Mülteci Krizi Sırasında Dijital İletişim Aracı Olarak Sosyal Medya Kullanımı: Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler Üzerine Bir Araştırma, Dijital İletişim ve Diplomasi Üzerine Kavramsal Bir İnceleme, Dijital İletişim Çağında Kişisel İmaj” başlıklarında yedi bölüm bulunuyor.
 
Savaş’ın editörlüğünü üstlendiği kitapta “Dijital İletişim Çağında Kişisel İmaj” başlıklı kitap bölümü yazarlığının yanı sıra Arş. Gör. Büşra Kılıç’ın “Dijitalleşmenin Müzelerdeki Sergileme Yöntemlerine Etkisi” ve Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’in “Dijital Çağda Simmel’in yabancısını Siber Uzam Üzerinden Değerlendirmek” başlıklı kitap bölümleri yer aldı.
 
Kitap hakkında:
 
“İletişim, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar, günlük pratiklerini iletişim sayesinde sürdürmekte, iletişim yoluyla bir aradalıklarını sağlamaktadır. Bu doğrultuda, sözlü veya sözsüz biçimlerinden bağımsız olarak iletişimin, insan hayatının temeline yerleştiğini söylemek mümkündür.
 
Günümüzde iletişim imkânları, dijitalleşme sayesinde hiç olmadığı kadar artmıştır. İnsanlar, her an her yerde iletişim kurabilmeye başlamış ve insanların, düşüncelerini aktarabilme imkânı genişlemiştir. Bu çerçevede, dijitalleşme süreciyle birlikte insan hayatının dijitalleşme eğilimi içerisinde, iletişim faaliyetleri de dijital ortama yönelmiştir. Dijital iletişim üzerine pek çok araştırma yapılmış, kavramın çerçevesi çizilmeye çalışılmış ve ilgili kavram kapsamında pek çok farklı bulgu elde edilmiştir. Bu kitap çalışması ile de dijital iletişim araştırmalarının farklı disiplinlerdeki analizlerinin karşılaştırılması hedeflenmiştir.”
 
Kitabın editörlüğü için Doç. Dr. Sezgin Savaş’ı ve bölüm yazarlıkları için Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’i ve Büşra Kılıç’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz!


Haberler

Tüm Haberler