İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin staj defterlerini doldururken dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü 2021-2022 eğitim öğretim yılında yaz stajlarını gerçekleştiren öğrencilerimizin staj defterlerini doldururken dikkat etmesi gereken bazı noktalar mevcuttur.
Staj defterini doldururken mavi tükenmez kalem kullanınız veya bilgisayar ortamında doldurunuz.
Staj defterini bilgisayar ortamında doldururken 12 Punto Times New Roman font’unu kullanınız.
Staj defterini el yazısı ile dolduracaksanız yazının okunaklı olmasına özen gösteriniz.
Staj defterini doldururken yaptığınız işler incelikle ve detaylı olarak yazılmalı ve fotoğraflar ile desteklenmelidir.
Görseller staj defterine yapıştırılabilir veya zımbalanabilir (görsellerin kaybolma ihtimaline karşı staj defteri sayfalarına ataç ile herhangi bir belge-fotoğraf tutturulmamalıdır).
Eğer dijital görseller, dosyalar var ise bunlar CD’ye yüklenerek staj defterinin en arka kapağının iç kısmına zımbalanabilir.
Yazılarda resmi ifade ve cümleler kullanılmalıdır.
Cümlelerde edilgen fiil kullanılması tercih edilmelidir. Örneğin; “yapılmıştır”, “edilmiştir” gibi.
Öğrenci staj dosyasının ilk sayfasındaki bilgileri doldururken stajınızı hangi sınıfın yaz döneminde yapıyorsanız o sınıfı yazmalısınız. İş yerinin adres ve iletişim bilgileri tam olmalıdır.
“Sicil fişi” sayfasındaki “belgeyi onaylayan” kısmındaki ad soyad, görev, tarih, imza ve kaşe bilgileri staj yeri yetkilisi tarafından doldurulmalıdır.
“Sicil fişi” sayfasını doldururken ilk stajınızı yapıyorsanız 1. Grup Staj kutucuğunu, ikinci stajınızı yapıyorsanız 2. Grup Staj kutucuğunu işaretleyiniz.
“Stajyer Öğrenci Devam Takip Çizelgesi” sayfası doldurulurken resmi tatiller ve pazar günlerini çıkararak doldurunuz. Günleri eksiksiz şekilde doldurunuz. Günleri karalayıp üzerinde düzeltme yapmayınız. Bir yanlışlık yaptığınızda sayfayı baştan doldurunuz. Sayfanın altında imza ve kaşe olmalıdır.
Staj defteri teslimleri elden yapılacak olup, teslim edildiğine dair ‘Yaz Stajı Defteri Teslim Tutanağı’na öğrenci tarafından imza atılmalıdır.
Staj defterinin her sayfasında staj yeri yetkilisinin imzası ve kaşesi olmalıdır. Bazı işyerleri “e-imza” kullanmaktadır. Fakat yine de yetkilinin ıslak imzası öğrenci tarafından istenilmesi gerekmektedir.
Resmî tatiller ve pazar günlerine ait çalışma günü sayfaları doldurulmamalıdır.
Çalışma günleri doldurulurken günlük tutar gibi yaptığınız her işin detaylı bir şekilde yazılması gerekmektedir. Birkaç cümleden oluşan kısa doldurulmuş sayfalar kabul edilmeyecek, tekrar doldurmanız istenecektir. Ayrıca yaptığınız uygulamaya dair bir kanıt görsel olarak sayfaya eklenmelidir.
Staj defteri basılmalı ve spiralli, ciltli veya sırtlıklı olarak 3 farklı yöntemden biri seçilerek defter hâline getirilmelidir. Şeffaf dosya, zımbalama gibi diğer yöntemler kabul edilmez.
Staj defteri teslimleri Bölüm Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu veya Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever’e yapılmalıdır. (Masanın üzerine, herhangi başka bir yere veya bölüm hocaları dışında başka bir hocaya defter teslim etmeyiniz).
Staj defterini en geç stajınız bittikten 1 ay içinde teslim ediniz (Yeni dönem başlamadan bütün defterler teslim edilmeli).
Defter şahsen veya yakın vasıtası ile noterden vekaleten olmak üzere iki yöntemle teslim edilebilir.
Defterini vekaleten teslim edecek öğrenciler teslim edecek kişinin isim ve soy isim bilgilerini bölümün araştırma görevlilerine e-posta yoluyla iletmelidir.
NOT: Tutanağa imza atılmadan bırakılan staj defterlerinden öğrenci sorumludur.
Staj yapacak öğrencilerin staj yönergesini mutlaka okuması, hak ve sorumluluklarını bilmesi gerekmektedir. Staj yönergesine ulaşmak için tıklayınız.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...