Doç. Dr. Murat Doğan’dan bir başarı daha!
Fakültemiz öğretim üyelerinden Murat Doğan Gıda Mühendisliğine ek olarak Turizm – Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında da Doçentlik unvanı aldı.
Yeşilay'ın tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığına yönelik T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği ile düzenlediği "3. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması"nda ödüller düzenlenen ödül gecesiyle sahiplerini buldu. 800 başvurunun yapıldığı yarışmada İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Arş. Gör. Korhan Topcu Tütün Bağımlılığı kategorisinde “İlk Adım” isimli senaryosuyla 2.lik ödülünün sahibi oldu.
Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Yönetmen ve Yapımcı Derviş Zaim, Doç. Dr. Azize Nilgün Canel, Feza Sınar ve Mehmet Güleryüz gibi önemli isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmada, 800 proje arasından tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı kategorilerinde dereceye giren 12 senaryo ödüllendirildi.
Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Kln. Psk. Mehmet Dinç törende yaptığı konuşmasında Yeşilay'ın "İnsanlar bağımlı olmasın, sağlıklı olsunlar. Hayata sağlam ve güçlü bir şekilde tutunsunlar" diye mesajları olduğunu belirtti. Dinç, bu mesajı mümkün olduğu kadar çok kanaldan insanlara ulaştırmaya, gençlerin kalbine sokmaya ve çocukların kulağına çalmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Bu noktada en önemli kanallarımızdan biri sinema, film ve görsel sanatlar. Bunun gücüne, etkisine yüzde yüz inanıyoruz" dedi.
“Değerlerimizin Derinliği”
“İlk Adım” isimli senaryosuyla Tütün Bağımlılığı kategorisinde 2.lik ödülünün sahibi olan Arş. Gör. Korhan Topcu ödül konuşmasında projenin çıkış noktası olarak İzmir’de geçen eski bir Yeşilçam filminden aklında kalan “Değerlerimizin derinliğini onları yitirdiğimizde anlarız.” repliğinden yola çıktığını belirtirken, hayatta sağlıktan daha değerli bir şeyin olmadığının altını çizmiştir. Tütün bağımlılığının kişilerde yalnızca uzun vadeli kanser risklerine yol açmadığını, sigara ve diğer tütün ürünleri kullanan kişilerin ağız ve diş sağlıklarında da ciddi olumsuzluklara neden olduğunu dile getiren Topcu, ayrıca tüketimden kaynaklanan dumanın sebep olduğu kötü kokunun özellikle sigara kullanmayan kişilere verdiği rahatsızlığın boyutuna dikkat çekmek için böyle bir proje hazırlamaya gerekesinim duyduğunu belirtmiştir.
“3 yılda 3 farklı proje 3 ödül”
2015 yılında Sinema ve Televizyon Eser Sahipleri Meslek Birliği ile Yeşilay iş birliğiyle düzenlenen Uyuşturucu ve Farkındalık konulu Kısa Film Senaryo Yarışmasında 736 proje arasından 3.lük ödülü bulunan Topcu’nun, 2016 yılında ise Doğuş Otomotiv’in Kurumsal Sorumluluk Platformu Trafik Hayattır tarafından düzenlenen ve 422 projenin başvurduğu Kısa Film Yarışmasında 1. seçilen filmi, ulusal kanallarda yayınlanmaya devam etmektedir. Son olarak aldığı 2.’lik ödülü ile üç yıl üst üste ulusal dalda dereceye girmenin mutluluğunu yaşarken bu deneyimlerin öğrencilerle paylaşılarak hep birlikte yeni yarışmalara hazırlanmak açısından önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtmiştir.