Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


  İç Mimarlık Söyleşileri'nin On Yedincisi Manolya Mülayimsi’nin Katılımı ile Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen “İç Mimarlık Söyleşileri”nin on yedincisi 07.12. 2023 tarihinde, Manolya Mülayimsi’nin katılımı ile gerçekleştirildi!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen, İç Mimarlık Söyleşileri'nin on yedincisi olan “Kültür Merkezlerinde Tasarım ve Yönetim” başlıklı söyleşi, 07.12.2023 tarihinde Manolya Mülayimsi’nin katılımı ile gerçekleştirildi. Söyleşiye İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri yoğun katılım gösterdi. Açılış konuşmasında Manolya Mülayimsi’nin takdim edilmesi ve katılımcıların selamlanmasından sonra, Mülayimsi’nin sunumuna geçildi.
 
•          Kültür merkezi nedir?
•          Kültür Merkezlerinde Tanımlı Alanlar
•          Dünyadan Örnekler
•          Covid Sonrası Kültür Merkezlerinde neler değişti?
•          Kilit Noktalar
•          Marka olmak
 
Konularında bilgiler aktaran Manolya Mülayimsi, Centre Pompidou-Metz, Elbphilharmonie – Hamburg, Haydar Aliev Cultural Center ve İstanbul Atatürk Kültür Merkezi örnekleri üzerinden farklı kültür merkezlerinin yönetimini ve markalaşma süreçlerine dair fikirlerini sundu. Bunun yanında ismi geçen kültür merkezlerine dair ana giriş –fuaye, gösteri mekanları, sergileme mekanları, eğitim mekanları, atölyeler, yönetim alanları, kafeterya, teknik mekanlar üzerinden karşılaştırmalarda da bulundu.
 
Ayrıca Covid döneminden sonra kültür merkezlerinde esneklik, dijital alt yapı, erişilebilirlik, sağlık ve güvenlik, sürdürülebilirliğin daha fazla öne çıktığını belirten Mülayimsi, tüm bu unsurların markalaşmayı da doğrudan etkilediğini ifade etti.
 
Günümüzde ön plana çıkmak ve farklılaşmak isteyen tüm kurum ve kuruluşların yeni stratejiler geliştirdiğini belirten Mülayimsi, markalaşmanın ise marka ile ilgili geliştirilen stratejilerin nasıl algılanacağına ve etkileşim yaratacağına ilişkin sürecin yönetilmesi ve sürdürülmesi olduğunun altını çizdi.
 
Yaklaşık bir buçuk saat süren söyleşide öğrenciler ve akademisyenler, kültür merkezleri ve markalaşma konularında Manolya Mülayimsi’ye sorularını yöneltti. Etkinlik sonunda ise Mülayimsi’ye İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari tarafından plaketi takdim edilerek, teşekkür edildi.
 
Sayın Manolya Mülayimsi’ye değerli katkıları için çok teşekkür ederiz.


Haberler

Tüm Haberler