İç Mimarlık Eğitimleri'nin Birincisi Eylül Göbel’in Katılımıyla Gerçekleştirildi!

İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından düzenlenen “İç Mimarlık Eğitimleri”nin Birincisi 1 Nisan 2022 tarihinde Eylül Göbel’in katılımıyla gerçekleşti.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı & İç Mimarlık Bölümü tarafından, İç Mimarlık Kulübü'nün desteği ile 1 Nisan 2022 tarihinde Mimar Eylül Göbel'in katılımıyla İç Mimarlık Eğitimleri'nin birincisi olan eğitim, "Photoshop'ta Plan Renklendirme" teması ile Google Meet üzerinden çevrim içi olarak saat 19:00–21:00 arasında gerçekleştirildi.

Eğitim, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda ÜRÜK eğitim öncesinde Eylül Göbel’e katkıları için teşekkürlerini sunması ile başladı. Ardından Eylül Göbel’in kendini tanıtması ile devam etti. Mimarlık ana dal içmimarlık yan dal eğitimini 2021 Haziran ayında tamamlayan Eylül Göbel, “Mimari Koruma” alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Eylül Göbel, öğrencilik hayatında konsept danışmanlığı, grafik editörlüğü, PR ekibi yöneticiliği, editör yardımcılığı ve eğitmenlik yaparken birçok etkinliğin yönetiminde yer almıştır. Kendi stüdyosu olan marStüdyo’da Autocad, Revit, Photoshop ve Mimari Görselleştirme Eğitimleri vermektedir.

Eylül Göbel’in kendini tanıtmasının ardından katılımcılara eğitim boyunca ve de sonrasında yararlanabilecekleri dosyaların yer aldığı drive linkini paylaştı. Ardından Photoshop programının içmimarlık projeleri için öneminden, programın olanaklarından bahsetti. İç mimarlık ve mimarlık bölümlerinde sıklıkla kullanılan Adobe Illustator ve Adobe Photoshop CC arasındaki temel farklardan bahsetti. Adobe Photoshop CC‘nin piksel yapısının tasarımlara katkısına dikkat çekti. Adobe Photoshop CC’de tasarım yapılırken kullanılan layer sistemi hakkında bilgiler verdi. Ardından iç mimari planların programa aktarılması ve boyanması için gerekenlerden bahsetti. Bu işlemler sırasında kullanılabilecek ve kullanıcıya hız kazandıracak kısa yollar hakkında bilgi verdi. Ardından iç mimari planlardaki yapı elemanlarının çizim tekniklerine uygun ve etkili bir biçimde boyanması için yapılması gerekenlere değindi. Planda mekân tasarımına ilişkin verilmesi gereken dokuların, planda doğru ve etkili görünüşü sağlayacak biçimde aktarılması için gerekenlere dikkat çekti.

22 öğrencinin katıldığı eğitim yaklaşık 2 saat boyunca sürdü. Eğitim sonunda öğrencilerin sorularına yanıtlayan Eylül Göbel, görsel anlatım tekniklerinin içmimarlık mesleğindeki öneminden bahsetti. İç mimarlık eğitimi süresince ve de sonrasında sektörde çalışmaya başlandığında, eğitimde değinilen tekniğin sıklıkla kullanıldığına dikkat çekerek eğitime son verdi.