İç Mimarlık Bölümü’nde Aday Öğrencileri Neler Bekliyor?

İç Mimarlık Bölümü’nü tercih edecek aday öğrenciler için, bölüm hakkında öne çıkan bilgiler haberin devamında yer alıyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nü tercih edecek aday öğrenciler için, bu bölüme yerleştiklerinde eğitim öğretim süreçleri ve sonrasında nelerin beklediğine dair bilgileri derledik.

Bölümün Amacı

İç Mimarlık bölümü, yaşam boyu öğrenme sürecinin ilk adımı olarak, lisan eğitiminin başlangıç yılından itibaren edindiği mesleki kültürel ve sosyal bilgileri meslek hayatlarına aktararak verimli, özgün, sürdürülebilir, yeni konsept, mobilya ve tasarımlar üretebilecek iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kariyer Olanakları

• İç Mimarlık Bölümü mezunları;
  • Mobilya tasarımı;
  • Fuar, vitrin, stant, sahne ve stüdyo dekorları gibi daha hızlı sonuçlandırılan projeler;
  • Konuttan otel gibi çok farklı fonksiyonları bir arada bulunduran kompleks yapıların; tasarlanması, projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi süreçlerinde görev alabilirler.
  • Kendi kurdukları tasarım ofislerinde;
  • Özel şirketlerin iç mimari tasarım uygulama ve koordinasyon ekiplerinde;
  • Devlet kurumlarındaki proje ekiplerinde çalışabilmektedirler.
  • Lisans eğitimleri sonrasında eğitim hayatlarına devam ederek akademik kariyerini de tercih edebilirler.
Neden Bu Bölümde Okumalı? İç Mimarlık Bölümü Adaylara Neler Vadediyor?

• İç Mimarlık eğitimi bir tasarım eğitimidir ve öğrencilere yeni bir anlatım dili kazandırmaktadır.
  • AQAS sertifikalı, uluslararası akredite edilmiş müfredata sahiptir.
  • Çok sayıda ve farklı uzmanlık alanlarında zengin öğretim üyesi kadrosu bulunmaktadır.
  • Uluslararası standartlara uygun bir müfredat içerisinde eğitim görme imkânı bulunmaktadır.
  • İç Mimarlık disiplini ile ilgili pek çok basılı ve elektronik kaynağa erişim imkânına sahiptir.
  • Üniversite bünyesinde, özel sektörde ve Erasmus+ ile staj imkânı sağlamaktadır.
  • Çift Ana Dal, Yan Dal yapma imkânı bulunmaktadır.
  • Mezuniyet sonrası mekân tasarımı adına pek çok farklı alanda iş bulma imkânına sahiptir.
Uluslararası Akreditasyon

• İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye’nin uluslararası akredite edilmiş en fazla programına sahip üniversitesi olmuştur.
  • Kalite güvence denetimleri sonucunda bahar 2018 itibarıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin toplam 65 programı AQAS, AHPGS, PEARSON, ABET gibi kuruluşların görevlendirdiği uluslararası uzmanlar heyetleri tarafından ayrıntılı incelenmiş ve akredite edilmeye uygun bulunmuştur.
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü, AQAS tarafından 2024 yılına kadar akredite edilmiştir.