Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 İç Mimari Teknik Çizim Atölyelerinin İlk Etabı Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından, bölüm öğrencilerinin ilk yılda edindikleri mimari teknik çizim bilgilerinin pekiştirilmesini amaçlayan atölye serisi başladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün “IMI225 Yapı Konstrüksiyon I” dersi kapsamında, dersi alan öğrencilere iç mimari teknik çizimin temellerini aktarmayı hedefleyen “Teknik Çizim Eğitimi”, 10.11.2022 Pazartesi günü saat 12.30-14.00 aralığında, İGÜ K Blok, 14. Kat stüdyosunda gerçekleştirildi.  Eğitmenliğini Arş. Gör. Başak Lâle’nin üstlendiği eğitime yaklaşık olarak 20 (yirmi) İç Mimarlık Bölümü öğrencisi katıldı. 

Atölye, dört haftalık bir süreçte ikinci sınıf düzeyindeki bölüm öğrencilerine, temel teknik çizim becerilerini uygulamalı olarak gösterme amacı ile düzenlendi. Atölye serisinin ilk etabını oluşturan etkinlikte, öğrencilere öncelikle ölçekli çizim konusunda bilgi verildi. Gerçek ölçünün; 1/1, 1/10, 1/20 ve 1/50 ölçeklerdeki karşılığının, kâğıda nasıl bir detay düzeyi ile aktarılması gerektiğine değinildi. Ardından örnek bir planın; aks çizgileri, kolon, duvar yerleşimlerinin 1/50 ölçekte nasıl çizileceği, çizgi kalınlık ve sürekliliklerine değinilerek anlatıldı. İç mekânda açılır/kapanır pencere çizimi detayları, dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekilerek uygulamalı olarak anlatıldı. Son olarak öğrencilere, örnek bir iç mekânın 1/50 ölçekte nasıl bir çepere sahip olacağı uygulamalı olarak gösterildi.

“Çizerek düşünme, üniversite ortamında edinilen ve mimarın/iç mimarın tüm kariyeri boyunca onu destekleyen bir edinimdir”

Arş. Gör. Başak Lale, IMI225 kodlu, Yapı Konstrüksiyon I dersi kapsamında planlanan ve 4 (dört) haftalık bir süreci kapsayan eğitimler sayesinde, öğrencilerin hem teknik çizimin olmazsa olmazlarına aşina olacağını hem de emek ve uğraş isteyen çizim sürecinde kendi tasarım becerilerini sınamış olacaklarını belirtti. Tasarım pratiğinin temelini oluşturan ‘çizerek düşünme’nin, üniversite ortamında edinilen ve mimarın/iç mimarın tüm kariyeri boyunca onu destekleyen bir edinim olacağına dikkat çeken Arş. Gör. Başak Lale, son olarak katılım gösteren tüm öğrencilere teşekkür etti.



Haberler

Tüm Haberler