Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


  "Hafıza Mekanları Olarak Türkiye'de ve Dünya'da Müzeler"

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen, moderatörlüğünü Arş. Gör. Başak Lale’nin yaptığı "Hafıza Mekanları Olarak Türkiye'de ve Dünya'da Müzeler" paneli online olarak gerçekleşti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen "Hafıza Mekanları Olarak Türkiye'de ve Dünya'da Müzeler" paneli 18 Mayıs saat 16.30’da online olarak gerçekleşti. Moderatörlüğünü Arş. Gör. Başak Lale’nin gerçekleştirdiği "Hafıza Mekanları Olarak Türkiye'de ve Dünya'da Müzeler" panelinde, İstanbul Gelişim Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim elemanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Düzce Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Temel Sanat Bilimleri Bölümü öğretim üyeleri Doç. Ayşe Nahide Yılmaz ve Öğr. Gör. Nilgün Yüksel panelist olarak yer aldı. 

Panel, Arş. Gör. Başak Lale’nin Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Düzce Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Temel Sanat Bilimleri Bölümü öğretim üyeleri Doç. Ayşe Nahide Yılmaz ve Öğr. Gör. Nilgün Yüksel’i tanıtması ile başladı. Panelin ilk bölümünde, Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu pek çok farklı ülkede ziyaret ettiği ve üzerine bilimsel çalışma yürüttüğü müzelerden bahsetti. ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya gibi ülkelerde yer alan önemli müzelerde yaşadığı keyifli anılarını paylaşan Çavuşoğlu, müzelerin birbirinden farklı yönlerine dikkat çekti.

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından, panelin ikinci bölümünde Düzce Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Temel Sanat Bilimleri Bölümü öğretim üyeleri Doç. Ayşe Nahide Yılmaz söz aldı. Yılmaz, müze kavramının kökeninden, müzelerin tarihçesinden detaylıca söz etti. Müzelerin sosyal mekânlar olarak ülkelere ve toplumlara büyük katkılarının olduğunu ifade eden Yılmaz, verdiği müze örnekleri ile söylemlerini destekledi. Şehir müzelerinin önemini vurgulayan Yılmaz, Beypazarı Kent Tarihi Müzesi’nin oldukça değerli bir hafıza mekânı olduğunu ve benzer niteliklerde bir müzenin İstanbul’da bulunmamasının şehrimiz için oldukça büyük bir eksik olduğuna dikkat çekti.

Panelin üçüncü bölümünde, Düzce Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Temel Sanat Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Öğr. Gör. Nilgün Yüksel, Türkiye’de ve Dünya’da müzeciliğin önemine dikken bir sunuş gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Nilgün Yüksel’in de konuşmasını tamamlamasının ardından dinleyicilerden gelen sorular yanıtlandı. 

Yoğun katılımla gerçekleşen panel 18.30’da sona erdi. Katılımcılarının sorularının yanıtlanmasının ardından moderatör Arş. Gör. Başak Lale katılımcılara değerli konuşmaları için teşekkürlerini sundu ve tekrar farklı bir etkinlikle buluşmak dileklerini iletti. 




Haberler

Tüm Haberler