GSF’den 7 TÜBİTAK 2209-A Projesi Daha! Proje Sayısı Toplamda 15’e Yükseldi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) bünyesinde kabul alan 7 yeni TÜBİTAK 2209-A Projesi ile toplam proje sayısı 15’e yükseldi.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Bu kapsamda İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde 7 yeni TÜBİTAK 2209-A Projesi daha kabul aldı. Fakültemizin çeşitli bölümlerinden başvuru yapılan 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda öğrencilerimiz ve danışman öğretim elemanlarımız üstün başarı gösterdi. Geçtiğimiz dönemde kabul alan 8 proje ile birlikte toplam proje sayısı 15’e yükseldi.

Fakültemizin farklı disiplinlerden, çeşitli konularda gerçekleştirilecek olan projeler literatüre önemli katkılar sağlayacak

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Radyo Televizyon ve Sinema, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, İletişim ve Tasarımı gibi farklı disiplinlerden kabul alan TÜBİTAK 2209-A Projeleri ile öğrencilerimiz ve danışman öğretim elemanlarımız yoğun bir çalışma sürecine girecek. Birbirinden özgün araştırma konularında gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK 2209-A Projeleri literatüre önemli katkılar sunacak.

Kabul alan projelere ilişkin detaylı bilgiler aşağıda listelenmektedir. Projeleri kabul alan öğrencilerimizi ve danışman öğretim elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

“2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında kabul alan projeler:

• Bölüm: İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
Proje Adı: Çok Katlı Yapılarda Asansör Kullanımına İlişkin Enerji, Güç ve Bakım-Onarım Sarfiyatlarının Azaltılması ve Katlar Arası Erişimin Hızlandırılmasına Yönelik Deneysel Bir Çalışma
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol
Proje Ekibi: Ecenur Kurt

• Bölüm: Radyo, Televizyon ve Sinema
Proje Adı: Bir Yapay Zekâ Modeli Olarak ChatGPT’nin Fırsatlar ve Tehditler Zemininde Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik
Proje Ekibi: Reyhan Eftelya Turu, Beyzanur Yüksel

• Bölüm: Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Proje Adı: Lavanta Kullanılmış Pastacılık Ürünlerinin Stres Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi
Proje Danışmanı: Arş. Gör. Emel Çirişoğlu