Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Film Sektörü ve VFX Workshop’u Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen Çarşamba Atölyeleri’nin dördüncüsü Film Sektörü ve VFX Workshop’u başlığıyla gerçekleşti.

Çarşamba Atölyeleri, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen etkinlik serisi olarak bilinmektedir. Daha önce; Berkan Dörtkardeş’in katılımıyla Görüntü Yönetmenliği, Erdem Doğan’ın katılımıyla Film İletişimi ve Önder Paker’in katılımıyla Kamera Önü Oyunculuk başlıkları altında gerçekleştirilen atölyeler yoğun ilgi görmüştü. Yeni atölye, Digiflame kurucusu Oğuz Öztürk’ün katılımıyla Film Sektörü ve VFX Workshop’u başlığı altında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
 
Dış Paydaşlığın Ardından Çarşamba Atölyeleri!

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2022-2023 eğitim öğretim yılında var olan dış paydaşlarının arasına bir yenisini eklemiş ve Digiflame ile dış paydaş protokolü imzalamıştı. Sektörün önemli firmaları arasında yer alan, görsel efekt ve post prodüksiyon alanında önemli işlere imza atan Digiflame ile gerçekleştirilen paydaşlık anlaşması gereğince etkinlik düzenleme kararı alan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Digiflame’in kurucusu Oğuz Öztürk’ü, Çarşamba Atölyeleri’nde ağırladı. Bölüm öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin katılım gösterdikleri atölye, çevrimiçi gerçekleşti. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerine ek olarak İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinin de ilgisinin görüldüğü atölye, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın açılış konuşması ile başladı. Digiflame kurucusu Oğuz Öztürk, şirketin kurulma hikayesinden başlayarak etkinliğin ana konusu olan VFX uygulamalarından söz etti. Öğrencilerden gelen sorular aracılığıyla, Türkiye'de ve yurtdışında özellikle Marvel gibi şirketler tarafından VFX uygulamalarının nasıl yapıldığını anlatan Öztürk, yine sorular aracılığıyla iyi bir VFX uzmanında olması gereken özelliklerden bahsetti. Yaz aylarında film ve dizi projeleri gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Öztürk, öğrencileri post prodüksiyon alanlarında deneyim kazanmaları için staj yapmaya teşvik etti. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle ilerleyen atölye, soruların yanıtlanmasının ve teşekkürlerin ardından sona erdi.
Oğuz Öztürk’e atölyeye katılım sağlayarak deneyimlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.
 
Çarşamba Atölyeleri Devam Edecek!

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Çarşamba Atölyeleri etkinlik serisine yenilerini ekleyecek. Güncel atölyelerden haberdar olmak için bölüm web sayfası duyurularını ve fakülte sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.



Haberler

Tüm Haberler