İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen Film Atölyeleri kapsamında daha üniversite ile hiç temas etme fırsatı bulamamış öğrencilerle buluşup yeteneklerini keşfetme imkânı tanıdığımız sosyal sorumluluk projesinin ikinci durağı Karahantepe oldu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapılarak düzenlenen Karahantepe Film Atölyesi 10-11-12 Aralık tarihlerinde gerçekleşti.
Atölyede öncelikle gönüllü katılım esasıyla seçilmiş lise öğrencileri sinema alanında teorik eğitim aldı. Ardından öğrenciler, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve hatta 12 bin yıllık tarihi olan -Göbeklitepe'den bile daha eski bir tarihe sahip olduğu düşünülen- Karahantepe’nin belgesel filmini çektiler. Atölye sonrasında öğrenciler tarafından çekilen görüntüler, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinin (GSF) değerli hocaları tarafından kurgulanacak ve hazırlanan belgesel/kısa filmlerin gösterimleri ise yine Şanlıurfa’da Ocak ayında yapılacak olan galada izleyiciyle buluşacak. Ayrıca galada atölyeye katılan öğrencilere sertifikaları takdim edilecek.
Atölyenin proje yürütücülüğünü, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç üstlenirken, atölye yürütücülüğünü Öğretim Görevlisi Yönetmen Ahmet Bikiç yapmaktadır. Bunun yanında atölyenin teknik ekibinde Arş. Gör. Okan Kırbacı ve İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencilerinden Enes Dalgıç ve Polat Bakırtaş, tasarım ekibinde ise Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever, Arş. Gör. Başak Lâle ve Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu yer almaktadır.
Belgesel film yönetmeni ve İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç gerçekleştirilen film atölyesine ilişkin görüşlerini şu şekilde aktardı:
"Lise öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu atölyede öğrenciler burada bizimle birlikte belgesel çekiyorlar. Peki, neden lise öğrencileriyle yapıyoruz bu atölyeyi? Aslında üniversite hocalarını buraya getirerek öğrencileri keşfetmeye başladık ve öğrencilerin farklı hikâyelerini dinliyoruz. Öğrenciler de atölyemizde hem eğitim alırken hem de sahada uygulamalı olarak bizlerle birlikte belgesel filmi çekiyorlar. Daha sonra bu çekilen belgeseli kurgulayacağız ve Şanlıurfa’da galamızı gerçekleştireceğiz"
Film Atölyeleri Anadolu’yu gezerek yeni duraklarında öğrencilerle buluşmaya ve belgesel çekmeye devam edecek...