Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, “Pandemi Sonrası Güzel Sanatlar Bölümlerinin Geleceği” Başlıklı Söyleşiye Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, “Pandemi Sonrası Güzel Sanatlar Bölümlerinin Geleceği” başlıklı söyleşiye katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen söyleşiler kapsamında düzenlenen “Pandemi Sonrası Güzel Sanatlar Bölümlerinin Geleceği” başlıklı söyleşiye katılan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini ve pandemi sonrasında bu alanda ne gibi değişiklikler öngördüğünü açıkladı.

17.03.2021 tarihinde, saat 13:30’da Güzel Sanatlar Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ile gerçekleştirilen çevrimiçi söyleşiye, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinin bölüm başkanları başta olmak üzere, bölüm akademisyenleri ve öğrencileri de katılım gösterdi.

GSF Vekil Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, pandemi döneminde sanatın iyileştirici rolünü işaret ettiği açıklamasında; “İnsanlar evde kalınan süreçte kendi yaratıcılıklarını ve yeteneklerini keşfetti. Ailelerin ve öğrencilerin sanata olan ilgisi ve sevgisi arttı. Ruhsal motivasyon gerçekleştirdiği için kültür, sanat ve tasarım birleştirici bir etki olarak karşımıza çıktı. Birçok araştırmada pandemi dönemiyle ilgili kazanımlar ortaya konuyor. Bu araştırmalarda üç temel kazanımdan bahsediliyor. Bunlar; teknoloji, sağlık ve sanat ile ilgili kazanımlardır. Yani aslında pandeminin sanatı bir biçimde beslediğini söylemek mümkündür.” sözlerine yer verdi.

Pandemi sonrası Güzel Sanatlar bölümlerinin geleceğinin konuşulduğu söyleşide fakülte dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in açıklamalarının ardından, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü özelinde Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker açıklamalarda bulundu.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Önder Paker “Sinema sektörü pandemiden en çok olumsuz etkilenen sektör olmuştur. Sinema sanatının var olabilmesi için insan gereklidir. İnsanların bir araya gelerek set ortamında duygularla ortaya çıkan bir iştir. Eğer bu olmazsa geriye sadece animasyon ve çizgi film kalır, sinema sanatı var olamaz.” sözlerini kullandı.

Moderatör Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay, katılımları için GSF Vekil Dekanı, Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkanlarına teşekkür ettikten sonra etkinlik sona erdi.