Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nde jüri üyesi oldu

Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker 19. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nde jüri üyeliği yaptı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, bu yıl 19.’su düzenlenen Frankfurt Türk Filmleri Festivali’ne jüri üyesi olarak davet edildi.

Kültürler Arası İşbirliği Vakfı, Hessen Eyaleti Başbakanlığı ve Frankfurt Türkiye Başkonsolosluğu’nun ortak iş birliği ile düzenlenen 19. Frankfurt Türk Filmleri Festivali'ne 25 Ekim-1 Kasım 2019 tarihlerinde katılan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker; festivalde, "En İyi Türk Kısa" filmi kategorisinde, ‘’Kefaret Yağmuru’’ filmi ile en iyi film seçilen Veysel Çelik’e ödülünü takdim etti.

Festival Başkanı, Türkiye Frankurt Başkonsolosu, Hessen Eyalet Başbakanı, Belediye Başkanı ve Alman Parlamenterlerin katıldığı, festivalin ödül töreninde konuşma yapan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker,  röportajlarda da, ''19. Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin yalnız Türk sineması için değil aynı zamanda Avrupa ve Dünya sineması için de çok önemli bir yere ulaştığını, muhteşem bir organizasyonla 19. kez gerçekleştiğini, bu nedenle Türkiye'nin gurur duyduğunu'' belirtti.

Festival kapsamında rejisörler toplantısına katılan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in yeni bir film projesi de Hessen Eyaletince Türk-Alman ortak yapımı olarak desteklenmeye karar verildi.

sinema frankfurt film