Gastronominin kültürel kodları
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
Avustralya ve Peru gibi farklı ülkelerden 12'si yabancı, 48 sanatçıyı bir araya getiren sergide toplamda 68 eser sergilendi. Sergide yer alan eserler, grafik tasarımından resme ve fotoğrafçılığa kadar geniş bir yelpazede sanatseverlerin ilgisini çekti.
Sergide Alexander Belguin, Anka Kraşna, Arzen Demirel İnal, Asya Koç, Ayça Yiğit, Aysun Cançat, Ayşe Öztürk, Aten Baran, Başak Lale, Ceren İren, Çağdaş Topçu, Çınar Derya İncesu, Darren Burch, Dilara Mataracı, Dimitar Çolakov, Elif Ece Erdiker, Emel Uzuner, Erdem Çağla, Funda Özbucak, Hadi Kuzu, Hale Yoldaş, İbrahim Yılmaz, İlia Ivanov, İsmet Çavuşoğlu, Lütfiye Gül Gündüz, Marion Knapp, Masallah Sincar, Merve Tingir, Metin Kuş, Müge Ertemli, Mükremin Altıkardeş, Nihat Dursun, Nuri Sezer, Pavlina Kopano, Plamen Prodanov, Ramil Memedov, Serdar Kipdemir, Sinem Şentürk, Suna Turan, Süheyla Birer, Şeref Kocaman, Şule Bayrak, Tuğçe Bulut, Ülkü Gezer, Valeri Çakalov, Vildan Aybüke Kırantay ve Vitorio Felix gibi birçok önemli sanatçının eserleri sergilendi.
Bu çevrimiçi sergi, sanatın sınırları aşan gücünü kutlayarak sanatseverlere sanatın derinliğini ve çeşitliliğini keşfetme fırsatı sundu. İGÜ GSF, sanatın birleştirici etkisini vurgulayarak kültürler arası diyalog ve anlayışı desteklemeyi amaçladı.
sergiyi gezmek için tıklayınız.