Hasat Zamanı Kısa Film Festivali Başvurularını Bekliyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen Hasat Zamanı Kısa Film Festivali, üç ayrı kategoride başvuruları bekliyor.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in festival başkanı, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın festival direktörü olduğu Hasat Zamanı Kısa Film Festivali, “İlk Hasat”, “Hasat Sonu” ve “Nadas” başlıklı üç ayrı kategoride başvuru alıyor.

Festivalin kuralları aşağıdaki gibidir:
  • Festivalin yarışmalı bölümlerinden olan liselerarası film yarışması “İlk Hasat” bölümüne 2023 ve 2024 yılında çekilmiş filmler ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, TV ve Sinema öğrencilerinin katılacağı “Hasat Sonu” bölümüne 2023-2024 eğitim öğretim yılında çekilmiş filmler (mezuniyet projeleri ve birinci sınıf öğrencilerinin filmleri hariç) katılabilir. Festivalin gösterim bölümü olan “Nadas”ta ise bir önceki yılın mezuniyet projeleri gösterilecek ve yine bu bölümde özel gösterimler yapılacaktır.
  • Festivalde tür ve konu sınırlaması yoktur. Filmlerin süresi minimum 2 dakika ile maksimum 25 dakika arasında olmalıdır.
  • Başvurular yönetmenler tarafından yapılmalıdır. Bir yönetmen birden fazla filmle başvuru yapabilir.
  • Filmler isimleri daha sonra açıklanacak bağımsız jüri tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sonunda İlk Hasat ve Hasat Sonu bölümlerinde ‘En İyi Film’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’ takdim edilecektir.
Filmler, kısa yönetmen biyografileri ve afişleri ile en geç 27.05.2024 tarihinde hasatzamanifilmfestivali@gmail.com adresine wetransfer yoluyla ulaştırılmalıdır.

Festivalin jüri üyeleri, fiziksel organizasyonu ve ödülleri ile ilgili detaylar ilerleyen günlerde https://gsf.gelisim.edu.tr/tr/akademik-bolum-radyo-televizyon-ve-sinema adresinden ve @igu_gsf_rts instagram hesabından paylaşılacaktır.