Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın Bölüm Yazarı Olarak Katkı Sağladığı Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları Kitabı Yayımlandı
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın “Teknoloji Kabul Modeli ve Turizm” başlıklı bölümü ile katkıda bulunduğu Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları kitabı yayımlanmıştır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç, Sevim Külavan, Erkan Kadir Şimşek, Özgür Yayla ve Muhammet Cenk Birinci’nin editörlüğünü yaptığı Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları kitabında “Teknoloji Kabul Modeli ve Turizm” başlıklı bölümü ile yazar yer almıştır.
Kitap bölümünün özetinden:
"Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmeye başlaması, insanların bu hıza uyum sağlayabilme kabiliyeti, gelişen ve dönüşen tüketici tercihleri, üreticileri farklı pazarlama stratejilerinden hizmet kalitesini yükseltmeye kadar birçok inovatif eylemleri uygulamaya mecbur kılmıştır. Söz konusu gelişen teknoloji odaklı ortaya çıkan durumlar bugün birçok bilim insanının araştırma konusunu oluşturduğu görülmektedir. Bu bağlamda hizmet sektörü içerisinde yer alan turizm endüstrisi ve ona bağlı birçok sektörde bu değişim ve dönüşümün kendini gösterdiği bilinmektedir. Öyle ki artık hedef tüketici kitlesi değişmiş, mobil cihaz kullanıcısı haline gelmiş; mobil pazarlama stratejileri ve buna bağlı aplikasyonlar, sunulan hizmet arzı her geçen gün geliştirilmekte ve değişmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojisinde yaşanan bu gelişmeler aslında toplumu genel olarak şekillendirmeye başlamış ve online yaşama adapte olmaya yönlendirmiştir. Teknolojik işsizlik mi yoksa teknolojik işlevsizlik mi? gibi sorunsallar ortaya çıkarmıştır. 1986 yılında Fred D. Davis tarafından, iş ortamında enformasyon sistemlerinin kullanımının kabulünü ve reddini açıklayabilmek amacıyla geliştirilen teknoloji kabul modeli bu sorunların çözümüne ilişkin geliştirilmiş bir model olarak ortaya atılmıştır. Modelin amacı, pek çok teknolojik inovasyona genellenebilecek ve bunların kullanımına uygulanabilecek adaptasyon faktörlerini açıklamaktadır (Zeren, 2014: 1). Bu bölümde teknoloji kabul modeli ve turizm etkileşimi ortaya konarak, alanda var olan teknolojik uygulamalara ve yeni entegre edilecek uygulamalara yol gösterici katkı sağlaması umulmaktadır."
Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ı tebrik eder, akademik başarılarının devamını dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...