Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın Bölüm Yazarı Olarak Katkı Sağladığı Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları Kitabı Yayımlandı
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın “Teknoloji Kabul Modeli ve Turizm” başlıklı bölümü ile katkıda bulunduğu Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları kitabı yayımlanmıştır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç, Sevim Külavan, Erkan Kadir Şimşek, Özgür Yayla ve Muhammet Cenk Birinci’nin editörlüğünü yaptığı Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları kitabında “Teknoloji Kabul Modeli ve Turizm” başlıklı bölümü ile yazar yer almıştır.
Kitap bölümünün özetinden:
"Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmeye başlaması, insanların bu hıza uyum sağlayabilme kabiliyeti, gelişen ve dönüşen tüketici tercihleri, üreticileri farklı pazarlama stratejilerinden hizmet kalitesini yükseltmeye kadar birçok inovatif eylemleri uygulamaya mecbur kılmıştır. Söz konusu gelişen teknoloji odaklı ortaya çıkan durumlar bugün birçok bilim insanının araştırma konusunu oluşturduğu görülmektedir. Bu bağlamda hizmet sektörü içerisinde yer alan turizm endüstrisi ve ona bağlı birçok sektörde bu değişim ve dönüşümün kendini gösterdiği bilinmektedir. Öyle ki artık hedef tüketici kitlesi değişmiş, mobil cihaz kullanıcısı haline gelmiş; mobil pazarlama stratejileri ve buna bağlı aplikasyonlar, sunulan hizmet arzı her geçen gün geliştirilmekte ve değişmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojisinde yaşanan bu gelişmeler aslında toplumu genel olarak şekillendirmeye başlamış ve online yaşama adapte olmaya yönlendirmiştir. Teknolojik işsizlik mi yoksa teknolojik işlevsizlik mi? gibi sorunsallar ortaya çıkarmıştır. 1986 yılında Fred D. Davis tarafından, iş ortamında enformasyon sistemlerinin kullanımının kabulünü ve reddini açıklayabilmek amacıyla geliştirilen teknoloji kabul modeli bu sorunların çözümüne ilişkin geliştirilmiş bir model olarak ortaya atılmıştır. Modelin amacı, pek çok teknolojik inovasyona genellenebilecek ve bunların kullanımına uygulanabilecek adaptasyon faktörlerini açıklamaktadır (Zeren, 2014: 1). Bu bölümde teknoloji kabul modeli ve turizm etkileşimi ortaya konarak, alanda var olan teknolojik uygulamalara ve yeni entegre edilecek uygulamalara yol gösterici katkı sağlaması umulmaktadır."
Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ı tebrik eder, akademik başarılarının devamını dileriz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...