Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin’in Makalesi International Journal of Social, Humanities and Administrative Sciences’ta Yayınlandı

Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin’in “İç Mekânda Artistik Seramik Pano Çalışmaların Sunumu; Sanatçı Serap Akarcalı Çalışmaları Örneği” başlıklı makalesi International Journal of Social, Humanities and Administrative Sciences’ta yayınlanmıştır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin’in “İç Mekânda Artistik Seramik Pano Çalışmaların Sunumu; Sanatçı Serap Akarcalı Çalışmaları Örneği” başlıklı makalesi International Journal of Social, Humanities and Administrative Sciences’ta (JOSHAS) yayınlanmıştır. International Journal of Social, Humanities and Administrative Sciences; 2015 yılında yayın hayatına başlamış olup, sosyal bilimler alanında yapılmış olan çalışmaları yayınlayan uluslararası, indeksli, hakemli bir e-dergidir. Derginin yayın dili İngilizce ve Türkçe öncelikli olmakla birlikte tüm dünya dilleridir. JOSHAS Dergisi, sosyal, beşeri ve idari bilimler temel alanları ve sosyal bilimlerin alt bilim dallarını kapsayıcı şekilde çalışma yapan akademisyenler, uzmanlar ve öğrencilere açıktır.

Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin makalesi hakkındaki görüşlerini şu şekilde paylaşmıştır:

“Farklı sanat disiplinlerinin çoğu, yaratım sürecinde bazı kesişme noktalarında buluşurlar. Sanat insanoğlunun ihtiyaçlarında hayat bulmaktadır. Dolayısıyla bu kesişimlerin oluşması sanatsal alanlar için çok da şaşırtıcı değildir. Bu çalışmamda, mimarlık ve seramik sanatının ilişkisini ve aralarındaki etkileşimi özellikle sanat eseri aracılığıyla ortaya koymaya çalıştım. İç mekân ve dış mekân gibi kavramlar, çoğunlukla yaşamın temel kavramları olarak kabul edilmektedir. Bu kavramsal çerçeve, bahsedilen kavramlara mimari açıdan bakıldığında önem kazanmaktadır. Çünkü bu kavramlar aynı zamanda mimarlığın da temel kavramlarıdır. Mimarlık bu kavramları biçimlere dönüştürürken, seramik eserler için de dış mekânlar yaratır. Bunların ışığında bu çalışmada, seramik ve heykel sanatçısı Serap Akarcalı’nın eserleri kavramsal, temel, üslup ve üretim açısından değerlendirilerek bazı iç mekân örneklerine atıfta bulunulmuştur. Daha sonra sanatçının eserlerindeki yöntem ve süreçler, seramik malzemelerin doğasından gelen imkânlar, çalışmalarındaki ifadelerinin soyutlanması, çağdaş seramik sanatının mimari anlamda bu iki sanat disiplininin nasıl ortaya çıktığını göstermesiyle sonuçlanmıştır.”

Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Makale künyesi şu şekildedir:

Çetin, C.İ. (2022). “İç Mekanda Artistik Seramik Pano Çalışmaların Sunumu; Sanatçı Serap Akarcalı Çalışmaları Örneği”, Journal of Social, Humanities and Administrative Sciences, 8(48):84-90.

Makale tam metnini okumak için tıklayınız.


Haberler

Tüm Haberler