Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin ARTAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’na Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin ARTAnkara 7. Çağdaş Sanat Fuarı’na katılmış ve iki fotoğraf eseri fuarda sergilenmiştir.
Ülkemizde ve Ankara’da sanat piyasasına hareketlilik getirmeyi amaçlayan Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ARTAnkara, 30 Mart-3 Nisan 2021 tarihleri arasında yurtiçinden ve yurtdışından sanat eserlerinin seçkin örnekleriyle yedinci kez sanatseverlerle buluştu. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin de 2008 yılında kurulan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi çatısı altında fuara katılmış ve iki fotoğraf eseri fuar kapsamında sergilenmiştir.

Her yıl bir öncekinden daha etkili bir sanatsal buluşma platformu hâline gelen ARTAnkara’ya bu yıl altı ülkeden toplam 107 galeri katılmıştır. Sanat, sanatçı ve sanat eserlerinin çeşitli boyutlarda tartışıldığı fuarda çeşitli söyleşiler, etkinlikler ile çağdaş sanat ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirilmiştir.

Cansın İlayda Çetin Fotoğraf Eseri1Cansın İlayda Çetin Fotoğraf Eseri2
Şekil 1. Dr. Öğretim Üyesi Cansın İlayda Çetin'in Fuarda Sergilenen Fotoğraf Eserleri
 
Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin fuara katılımı ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Altı ülkeden 107 galerinin katıldığı fuarda, resim, heykel, cam işi, baskı, fotoğraf, mozaik, çini ve enstalasyon çalışmaları yer almaktadır. Fuar, galerilerin yanı sıra müzeler, üniversiteler ve sanat eğitimi veren kurumlar, sanatsal malzeme üreten firmalar, solo gösteriler ve bağımsız projelerin yer aldığı bini aşkın katılımcıyı ağırlamıştır. Ben de Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi bünyesinde 2 adet fotoğrafımla yer aldım. Fuarlar, galerilerin geniş kitlelere ulaşabilecekleri, önemli sanat aktörleri ile tanışabilecekleri ve koleksiyoner portföylerini genişletebilecekleri tek yerdir. Bu açıdan değerlendirildiğinde sanat fuarlarının çok farklı alanlarda getirileri olabilmektedir. Dünyanın her yerinden yeni koleksiyonerlerle, küratörlerle ve sanat severlerle tanışmak için çok uygun bir platform. Bu kurulan ilişkiler gelecekte farklı işbirliklerine ve birlikteliklere dönüşebiliyor. Ne yazık ki bir sergi açıp ona gelmesi umut edilen 200–300 izleyici ile hızlı ilerleme kaydetmek oldukça güç.
İç mimarlık mesleği ve eğitimi özelinde ise, fuarlarda yapılan söyleşilerden, workshoplardan ve sunumlardan edindiğimiz görsel ve teknik bilgilerle tasarımlarımızı geliştirdiğimiz bir gerçektir. Bunun yanı sıra bu alandaki kişilere, kurumlara ve ilgili güncel durumlarına hakim olmanın da mesleki açıdan vizyonumuza katkı sağlayacağını düşünmekteyim. “

Öğretim elemanımızı fuar katılımından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.



Haberler

Tüm Haberler