Gastronominin kültürel kodları
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cancat, yürütücüsü olduğu İllüstrasyon I dersinin vize ve final projelerinden oluşan bir seçki ile dijital karma öğrenci sergisi düzenledi.
Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat’ın yürütücülüğünde, İllüstrasyon I dersinin öğrencilerinin projelerinden bir seçki ile düzenlenen ‘İllüstrasyon I Karma Öğrenci Sergisi’, ‘Artsteps: İstanbul Gelişim Üniversitesi Sanal Galerisi’ platformu üzerinden erişime açıldı. VR sergi, hem web tarayıcılarından hem de akıllı cihazlara indirilebilen mobil uygulama üzerinden ziyaret edilebilir.
Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat sergiyle ilgili olarak ‘’İllüstrasyon I” öğrenci sergisinin konu ve teknik yelpazesi geniştir. Öğrenciler, çalışmalarını el çizimi ya da çeşitli çizim programları ile ortaya koydukları gibi bunların karması şeklinde de uygulamışlardır. Bazen el çizimlerini programlara taşımışlar ya da tam tersi şekilde üretimlerini gerçekleştirmişlerdir. Çizgisel portre ya da figüratif çalışmalarını; absürd, avangard, ironik veya etik öğeler içeren kompoziyonlar şeklinde ortaya koyabilmişlerdir. Resimli masal kitaplarında kendi özgün hikâyelerini oluşturmuşlar; bunları el çizimi ve çeşitli çizim programları üzerinde kurgulamışlardır. Kadına şiddet, tüketim kültürü, hayvan hakları gibi sosyal içerikli konularda da üretimlerini gerçekleştirmişler ve bunları göstergebilim bağlamında çözümlemişlerdir. Ayrıca, postmodern illüstrasyonlarında; sanat tarihinde önemli bir yapıtın illüstratif güncel yorumunu ortaya koymuşlardır.’’ ifadelerine yer verdi.
Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat’ın yürüttüğü İllüstrasyon I dersi kapsamında öğrencilerin postmodern bir çerçeveyle ele aldığı projeler, güncel olanla tarihi olanı ortak paydada buluştururken deneysellik ve özgünlüğü içinde barındırıyor. Geniş bir çerçevede sunulan özgün tasarımlar ve toplumsal konulara hassasiyetle yaklaşan 47 adet öğrenci çalışmasının yer aldığı sergi; renk, biçim ve içerik çeşitliliğiyle üretilen illüstrasyonları izleyicinin beğenisine sunuyor.
‘İllüstrasyon I Karma Öğrenci Sergisi’ adlı sergiye ‘Artsteps’ adlı web adresinden ya da bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı