Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat Dünya Sanat Günü Kapsamında Düzenlenen Uluslararası Çevrimiçi Jürili Karma Sergiye Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat, Trakya Üniversitesi ve Uluslararası Ressam Dayanışması (URD) tarafından düzenlenen uluslararası çevrimiçi jürili karma sergiye katıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat, Trakya Üniversitesi ve Uluslararası Ressam Dayanışması (URD) tarafından düzenlenen uluslararası çevrimiçi jürili karma sergiye katıldı. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği İşbirliği ile Dünya Sanat Günü’nde Jürili Uluslararası İnteraktif olarak düzenlenen sergi 52 ülkeden profesyonel ve  başarılı sanatçıyla, akademisyen sanatçıları aynı zamanda genç yetenekleri izleyici ile buluşturdu. Seçme eserlerden oluşan ve görsel bir şölen sunan serginin düzenleme ve jürisinde Doç. Dr. Mehtap KODAMAN, Doç. Dr. Aylin GÜRBÜZ ve Doç. Dr. Figen GİRGİN yer aldı.  Serginin müziğini ise  Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri canlı bir performansla hazırladı. Sergi Müziği ile ilgili bilgiler şöyle: Keman: Öğr. Gör. Dr. Gül Sakarya, Piyano: Arş. Gör. Cengizhan Şirin, "Rondo Alla Turca" W. A. Mozart Transcription for Violin and Piano by Fabrizio Ferrari. Sergi videosu 15 Nisan 2021 tarihinde Üniversite sayfası ve Uluslararası Ressam Dayanışması sayfasından izleyici ile buluşurken serginin lansmanı Uluslararası Ressam Dayanışması (URD) Başkan Yardımcısı Nazmi Metin tarafından gerçekleştirildi. 

 

Dr. Öğr. Üyesi Aysun Cançat sergiye katıldığı eseriyle ilgili şu bilgileri paylaştı: ’’35 x 50 cm ölçülerinde litografi tekniği ile oluşturduğum ‘Tekerrür’ adlı eserim; Fransız İhtilâli'nin dünya tarihinde, mutlak monarşinin devrilip yerine cumhuriyetin kurulması ve daha pek çok reformlara gidilmesi bakımından yenilik, değişim ve bilinçlenmelerin olduğu sosyal bir akımı başlatan dönüm noktası olmasına vurgu yapmaktadır.’’

Aysun Cançat, Tekerrür, 35 x 50 cm, Litografi

 

Sergi buradan izlenebilir.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı


 




Haberler

Tüm Haberler