Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Doç. Dr. Aysun Cançat ‘‘Aritmi: I. Uluslararası Sanat Sempozyumu’’ Kapsamındaki Sanal Sergiye Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aysun Cançat, Kocaeli Üniversitesi tarafından düzenlenen “Aritmi: I. Uluslararası Sanat Sempozyumu” kapsamındaki sanal sergiye katıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aysun Cançat, Kocaeli Üniversitesi tarafından düzenlenen “Aritmi: I. Uluslararası Sanat Sempozyumu” kapsamındaki sanal sergiye “Fanus” adlı kolaj çalışmasıyla katıldı.

Aritmi: Hareketin kısıtlandığı, kentlerin ıssızlaştığı ve yan yana olmanın korkutucu bir hal aldığı, yaşamın olağan ritminin bozulduğu bir dünyanın içinden çıkılması için yeni bilgilere, bilime ve sanata her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu güdüsünden hareketle düzenlenmiş uluslararası bir sempozyumdur. 16-20 Kasım 2021 tarihlerinde, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği sempozyum, “Pandemi Sürecinin Sanat ve Sanat Eğitimi” üzerine olan etkilerini, yeni oluşumları ve değişimleri akademik bir platformda tartışmak ve bu tartışmadan çıkacak sonuçları tarihe not düşmek amacındadır. Sempozyum, pandemi süreci ile hızla ivme kazanan dijitalleşme sonucunda sanatın sorunları, gündelik hayat, sosyal çevre, insan psikolojisi, kamusal alan tanımları, yeni kent hafızası, sanat üretimleri ve gösterimlerinde karşılaşılan sorunları akademik alanda ortaya koyma, yeni çözüm önerileri geliştirebilme amacını taşımaktadır. Etkinlik, disiplinlerarası yaklaşımla bilimsel ve sanatsal bir açılım ortaya koymayı hedeflemektedir.

Cançat, eseriyle ilgili düşüncelerini “Fanus” adlı eserim aslında; içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçlerin soyut resimsel bir betimlemesidir. Kolaj tekniğinde yaptığım çalışmamda; bir cam fanusun içinde bulunan yer yer bozulmuş, yer yer canlı olan bir çiçek görüntüsü vardır. Bu farklı etkilerdeki çiçek, hayatın tüm zorluklarına rağmen dimdik ayakta durmaya çabalayan yaşadığımız zorlu dünya içindeki tüm varlıklarla ilişkilidir. Fanusun şeffaflığı ve bir boşluğunun oluşu, her şeye rağmen yitirmediğimiz ümidimizdir.’’ sözleriyle dile getirdi.

Doç. Dr. Aysun Cançat’ın Fanus adlı eserinin yer aldığı karma sergiye aşağıdaki linkten ulaşmak mümkün:

https://kougsf-etkinlik.com/

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı



Haberler

Tüm Haberler