Belgesel Film Üretim Süreçlerinde Fujifilm X-T4 Eğitimi Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Ahmet Bikiç’in moderatörlüğünde ve Fujifilm Türkiye Danışmanı Murat Koçak’ın katılımlarıyla “Belgesel Film Üretim Süreçlerinde Fujifilm X-T4 Eğitimi” gerçekleştirildi.
Online olarak gerçekleştirilen seminerde Fujifilm Türkiye danışmanı Murat Koçak, öğrencilere X-sistem kamera tanıtımını gerçekleştirdi.

X-T4 Eğitiminde X sistemini deneyimlemesinden bahseden Koçak, 2013 yılında X sistemine geçtiğinde X-E1 ile başladığını ve makineyle aşk yaşadığı söyledi. X-E1 deneyiminin “netlemeyi bekle, çekmek istediğin şey kadrajına girsin ve çek” döngüsünden ibaret olduğunu belirten Koçak, X-E1’in deklanşör gecikmesinden söz etti. Yavaş ama imajları keyifli bir makine olarak söz ettiği X-E1’den sonra X-E2’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte Koçak çok heyecanlandığını ifade etti. Çünkü Koçak’ın belirttiğine göre, X-E2’nin iki kat hız netleme seri çekim özelliği bulunuyordu ve bu fotoğraf tutkunları için son derece önemliydi. X sisteminin servüvenini anlatmaya X-T’li sistemlerle aktarmaya devam eden Koçak bu süreci şu şekilde aktardı:

“2014 yılında Fujifilm’in 80. yıl dönümünü kutlamak amacıyla X-T1 piyasaya sürüldü. Peşinden X-T2 çıktığında ise deklanşör gecikmesi tamamen ortadan kalktı. 2018’in sonlarına geldiğimiz Eylül ayında X-T3 geldi.”

Son olarak seminerin de konusu olan Fujifilmin son geliştirerek piyasaya sürdüğü X-T4 fotoğraf makinesinin özelliklerinden ve güçlü yanlarından bahsedildi. Bu konuda Koçak, aynasız fotoğraf makinesi kategorisinde yer alan olan Fujifilm X-T4 özellikleri bakımından, X serisinin en güçlü makinesi olduğunu, ayrıca X-T4’ün hem fotoğrafçılık hem de videografçılık yapmaya olanak verdiğini vurguladı. Koçak, X-T4’ün özelliklerini ve kullanım alanlarını öğrencilere detaylı bir biçimde aktardı.

Seminer, öğrencilerden gelen soru cevapların ardından sonlandırıldı.

Fujifilm Türkiye Danışmanı Murat Koçak’a katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.