Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Zeynep Abacı'nın NFT Eserleri Fanz Finance Platformu'nda!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Zeynep Abacı, NFT eserlerini ''Fanz Finance'' adlı platformda sergilemeye başladı.

Fanz Finance, NFT eserlerin sergileme ve satışının yapıldığı bir platform olmasının yanında güncel sanat ve NFT ilişkisi hakkında bilgilendirici makalelerin yer aldığı bir rehber niteliği taşıyor. NFT ile ilgilenen fakat nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmeyen sanatçılara ışık tutan platform, bünyesinde barındırdığı sanatçıların görünürlüğü artırmak adına çeşitli Discord kanallarında desteğini sürdürmeye devam ediyor.
 
Arş. Gör. Zeynep Abacı güncel sanat ortamı ve NFT ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı:
 
‘‘Günümüz sanat dünyasında yeni bir söz söyleme ihtiyacı ve sergileme yöntemlerinin geçirdiği evrim gözle görülür bir fark yaratmaktadır. Covid-19 pandemisi, sanatçının üretim biçimlerinden, alımlayıcının rolüne, koleksiyonerin vizyonundan, sergileme alanlarının çeşitliliğine kadar bu dönüşümdeki en büyük role sahip. Müze ve galerilerin çevrimiçi olarak izleyiciye açık olması fikri pandemi öncesine dayansa da küresel salgının bu fikre ivme kazandırdığını söylemek mümkün. Zamandan ve mekândan bağımsız olarak ziyaret edilebilen sergiler, sanat alımlayıcısına sürekli ve kesintisiz bir alan sunuyor. NFT ise sanatçıya, haklarının korunduğu, eserlerinin küresel anlamda görülebilir ve erişilebilirlik imkânı kazandığı bir dünya vadediyor. Örneğin sanatçı dijital ya da fijital eserlerini bir aracı ihtiyacı duymaksızın direkt olarak koleksiyonere ulaştırabiliyor. Fiziksel müzayedeler ya da galerileri satışlarının aksine, eser her el değiştirdiğinde sanatçısı belli miktarlarda pay sahibi olabiliyor. Bu açıdan bakıldığında NFT evreninin sanat üreticileri açısından daha demokratik bir ortam sunduğunu söylemek mümkün. Eser satışlarından yüksek oranlarda komisyon alınmaması, her bir eserin sertifikalandırılmış ve biricik olması, internet üzerinden sergilenen eserlerin görünürlüğünün küresel boyutlara ulaşması gibi pozitif durumlar nedeniyle NFT devriminin sanatçıları motive ettiğini düşünüyorum.’’



Arş. Gör. Zeynep Abacı’ya teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.



Haberler

Tüm Haberler