Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Merve Karadaban’dan Yeni Bildiri!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Merve Karadaban’ın da dâhil olduğu, MSGSÜ Şehircilik Araştırma Uygulama Merkezi Fatma Önder Deprem Araştırmaları Grubu’nun araştırma projesi olan “Afet Sonrası Dayanışma Pratiklerinin İzini Sürmek: 2023 Şubat Depremleri Hatay Örneği”nin bildiri sunumu, Kentsel Bölgesel Araştırmalar Ağı’nın 9.Sempozyumu’nda, 16 Aralık 2023 tarihinde, İzmir’de gerçekleştirildi.
Arş. Gör. Merve Karadaban’ın da dâhil olduğu bildiri sunumu olan “Afet Sonrası Dayanışma Pratiklerinin İzini Sürmek: 2023 Şubat Depremleri Hatay Örneği” MSGSÜ Şehircilik Araştırma Uygulama Merkezi Fatma Önder Deprem Araştırmaları Grubu’nun araştırma projesidir. Bu araştırma grubu, Şubat 2023 depremleri sonrası, farklı şehir ve disiplinlerden, akademisyen, uzman ve öğrencilerin katılımıyla çevrimiçi bir araştırma inisiyatifi olarak bir araya gelmiş ve neler yapılabilineceğine dair çalışmalara başlamış bir araştırma grubudur. FÖDAG-Açık Araştırmalar akademi ve gündelik pratikler arasındaki kopukluk, deprem sonrası bilgiye duyulan ihtiyaç ile beraber daha görünür hale gelmesi ile işbirlikçi bilgi üretimini teşvik etmek, bilginin erişimini arttırmayı amaçlayan bir dayanışma pratiği olarak oluşmuştur. Fatma Önder Deprem Araştırmaları Grubu - Açık Araştırmalar ismini, depremde hayatını kaybeden Dr. Fatma Önder’in anısını yaşatabilmek için, kendisinin de okulu olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehircilik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden almıştır.

FÖDAG-Açık Araştırmalar bu süreçte araştırma ve projelendirme, etkinlik organizasyonu, farklı sivil oluşum ve kurumlarla kalibrasyon ve açık bilgi portalı oluşturma gibi faaliyetler gerçekleştirmiştir. Bu bağlamda; üç farklı araştırma projesinin çalışmalarını sürdürmektedir. Araştırma süreçlerinin devam ettiği bu çalışmaların ilki; planlama disiplini ve depremle ilişkilenen araştırma projesi, diğeri Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Hızlandırma Laboratuvarı & Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ)  Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yapılan protokol çerçevesinde “Hatay'da Hareketlilik Ekseninde İnsan Hikâyeleri ve İhtiyaçlar” çalışmasıdır. Üçüncü proje olarak da 9. KBAM’da sunulan bildiride Arş. Gör. Merve Karadaban’ın da yer aldığı  “Afet Sonrası Dayanışma Pratiklerinin İzinin Sürmek: 2023 Şubat Depremleri Hatay Örneği’’dir.
 
Arş. Gör. Merve Karadaban’ı bildiri sunumu için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Haberler

Tüm Haberler