Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Gökçe Uzgören TÜBİTAK 2214/a Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu Almaya Hak Kazandı!

Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Dublin City University (DCU), School of Law and Government bünyesinde Dr. Valesca Lima danışmanlığında yürütmeyi planladığı "Regulating Short-Term Rentals: A Comparative Study on the Effect of Airbnb on the Housing Sector in Istanbul and Dublin" başlıklı araştırma projesi için TÜBİTAK'tan 2214/a Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu almaya hak kazandı.
TÜBİTAK tarafından desteklenen 2214/a Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu Programı kapsamında, doktora yeterlik sınavını geçmiş ve tez önerisi kabul edilmiş T.C. vatandaşı doktora öğrencilerine, tezleriyle ilgili yurt dışında araştırma imkânı sağlamak için destek veriliyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Dublin City University (DCU), School of Law and Government bünyesinde Dr. Valesca Lima danışmanlığında yürütmeyi  planladığı "Regulating Short-Term Rentals: A Comparative Study on the Effect of Airbnb on the Housing Sector in Istanbul and Dublin" başlıklı araştırma projesi için TÜBİTAK tarafından verilen 2214/a Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu almaya hak kazandı.

Arş. Gör. Gökçe Uzgören duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Şehircilik alanında doktora tez aşamasında olan bir öğrenci ve aynı zamanda araştırma görevlisi olarak çalışan bir akademisyen olarak, teknoloji tabanlı sermaye birikim modeline dayanan platformların sayısının giderek arttığı dijitalleşme sürecinde, Airbnb gibi dijital platformların insanlığın en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacının karşılandığı konut piyasasına etkileri üzerine araştırmalar yürütmenin önemli olduğunu düşünmekteyim.

Daha önce Airbnb’nin kentlerdeki soylulaşma süreçleri ile ilişkisi ve sosyo-mekânsal sonuçları üzerine araştırma yapan bir öğrenci olarak, önerilen bu proje ile Airbnb gibi platformların yalnızca ortaya çıkardığı sonuçlar üzerine değil, platformun işleyiş sistemi, sürece dâhil olan aktörler, aktörler arasındaki güç ilişkileri gibi konularda araştırma yapmanın bana çok daha bütüncül bir kavrayış kazandıracağını düşünüyorum. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kentsel yaşamda çeşitli eşitsizlikler ortaya çıkardığı günümüz dünyasında kentsel sorunlara çözüm üretmeyi ilke edinmiş bir şehir plancısı ve akademisyen olarak da, mekân analizlerine dijital çağın dinamiklerini eklemlemek ve çok katmanlı yapıya dikkat çekmek açısından kariyer gelişimime katkı sunacağını düşünüyorum. Böylesi bir araştırmayı altı ay süre ile İstanbul-Dublin karşılaştırmalı bir biçimde Dublin City University’de yürütmek benim için çok ufuk açıcı bir deneyim olacak. Bu vesileyle üzerimde emeği geçen tüm hocalarıma bir kere daha teşekkür etmeyi borç bilirim.”


Arş. Gör. Gökçe Uzgören’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Haberler

Tüm Haberler