Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Gökçe Uzgören & Arş. Gör. Merve Karadaban, MSGSÜ tarafından düzenlenen “Nasıl Yazmalı?” başlıklı çalıştaya katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Gökçe Uzgören ve Arş. Gör. Merve Karadaban, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Mekânsal Çalışmalar Sempozyumu” kapsamında organize edilen “Nasıl Yazmalı?” başlıklı çalıştaya katılım sağlamıştır.

Mekânsal Çalışmalar Sempozyumu kapsamında lisansüstü tezlerden üretilmiş bildiri sunumlarının yanında lisansüstü tez süreçlerini destekleyecek çalıştaylar, seminerler ile birlikte Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehircilik Doktora Programı’nda 2021 yılında tamamlanmış doktora tezlerinin sunumları da yer almıştır. Saha deneyimleri ve araştırma pratikleri, tez yazım süreci, akademik çalışmalarda ve araştırma pratiğinde etik gibi konulara odaklanılan çalıştaylarda farklı disiplinlerden araştırmacılar, akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler bir araya gelmiştir.

Arş. Gör. Gökçe Uzgören & Arş. Gör. Merve Karadaban’ın kabul aldığı ve 20-22 Eylül 2021 tarihleri arasında üç gün süren “Nasıl Yazmalı?” çalıştayı ise Prof. Dr. Murat Cemal Yalçıntan’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilmiştir. Çalıştayın diğer konukları “akademik metin yazma” konusunda Prof. Dr. Fuat Ercan, “edebi metin yazma” konusunda ise Yazar Fuat Sevimay olmuştur.

Arş. Gör. Merve Karadaban çalıştay ile ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Nasıl Yazmalı?” çalıştayı içinde araştırmaların en zorlu aşamalarından biri olan ‘yazım’ sürecine dair deneyimlerin paylaşılması oldukça heyecan vericiydi. Bir yandan pek çok akademisyen ve araştırmacının yazım sürecine dair farklı engelleri dile getirmeleri, önerilerin de çeşitlenmesinde oldukça etkili oldu. Bunun yanında alanında uzman kişiler tarafından aktarılan ‘yazım deneyimleri’ bir yandan akademik bir yandan da edebi karşılıkları ile değerlendirildi. Çalıştayın bu çeşitlilik durumu ‘yaratım’ ve ‘aktarım’ arasında daha kolay bağlantı sağlanmasına dair ipuçlarını sunmuş oldu. Bunun dışında çalıştayda “kaliteli yayın” yapmanın peşinde olmanın altı sıklıkla çizildi.”

Arş. Gör. Gökçe Uzgören ise çalıştay ile ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Üç gün süren bu çalıştayda çok değerli hocalarımızdan tez yazma gibi çetrefilli bir süreci kolaylaştırabilecek tavsiyeler dinlemek ve güncel lisansüstü çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapmak oldukça yararlı oldu. Özellikle yazma pratiklerimize dair yapılan ufak uygulamalar ile çalıştay daha da verimli hâle geldi. Çalıştay yürütücülerine ve konuklarına teşekkür ederiz.”



Haberler

Tüm Haberler