Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Emel Çirişoğlu Turizm Alanında Bilimsel Araştırma Yöntemleri Çalıştayı’na Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Emel Çirişoğlu TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında çevrim içi olarak gerçekleştirilen 3 gün süren Turizm Alanında Bilimsel Araştırma Yöntemleri Çalıştayı’na katıldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen Turizm Alanında Bilimsel Araştırma Yöntemleri Çalıştayı, Microsoft Teams üzerinden 18-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çalıştaya katılım için Türkiye genelinde Turizm ve Gastronomi alanında lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitim gören araştırmacılar tarafından yapılan başvurular içerisinden belirli kriterler doğrultusunda 30 kişi seçilmiştir. Seçilen 30 kişi içerisinden üç gün boyunca tüm eğitimlere eksiksiz katılan araştırmacılara katılım sertifikası verilmiştir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde düzenlenen çalıştayda Türkiye’nin farklı üniversitelerinden alanında uzman öğretim üyeleri ile Uluslararası Turizmde; tarihi, doğal, kültürel varlıkları ile önemli bir destinasyon olan Türkiye’nin sahip olduğu turizm altyapısının bilimsel çalışmalarda doğru yöntemler ile ortaya koyulması ve Turizm alanında yapılan bilimsel çalışmaların niteliğinin artırılması için Turizmde kullanılan araştırma yöntemleri ve SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) İstatistik programında kullanılan analizleri içeren eğitimler vermiştir. Çalıştay düzenleme kurulunda ise Dokuz Eylül Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi gibi Türkiye’nin pek çok üniversitesinden öğretim üyeleri yer almaktadır.

Verilen eğitim programının içerikleri ise aşağıdaki gibidir:
  • Bilimsel Araştırma Süreci (Giriş, Süreç, Veri Toplama aracı olarak Anket tekniğinin kullanımı)
Eğitmenler: Prof. Dr. Mustafa Boz, Prof. Dr. Muharrem Tuna
  • SPSS Uygulamaları (SPSS’e giriş)
Eğitmen: Doç. Dr. Bekir Eşitti
  • Frekans Analizi
Eğitmen: Doç. Dr. Bekir Eşitti
  • Normallik Testleri
Eğitmen: Doç. Dr. Bekir Bora Dedeoğlu
  • Faktör Analizleri
Eğitmen: Doç. Dr. Bekir Bora Dedeoğlu
  • Karşılaştırma Testleri
Eğitmen: Doç. Dr. Bekir Bora Dedeoğlu
  • Korelasyon Analizi
Eğitmen: Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz
  • Regresyon Analizi
Eğitmen: Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz
  • Yapısal Eşitlik Modellemesine Giriş
Eğitmen: Doç. Dr. Duygu Eren
 
Üç günlük eğitimin sonunda ise değerlendirme toplantısı yapılarak eğitim hakkında görüş ve fikirler alınarak eğitim programı sonlandırılmıştır. Yapılan eğitimlere eksiksiz katılan Arş. Gör. Emel Çirişoğlu sertifika almaya hak kazanmıştır.
 



Haberler

Tüm Haberler