Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Başak Lâle Ankara Projeleri Sergisi’ne “Tarihi Göl Gazinosu” konulu projesi ile katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lâle Ankara Projeleri Sergisi’ne “Tarihi Göl Gazinosu” konulu projesi ile katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lâle, 13 Ekim - 27 Aralık 2021 tarihleri arasında açık kalacak olan Ankara Projeleri Sergisi’ne projesi ile katılım sağladı. Ankara Projeleri Sergisi katılımcı dokuz üniversitenin İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık, Kentsel Tasarım ve Peyzaj, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrencilerin stüdyo çalışmalarından oluşmaktadır.  Ankara konulu projelere odaklanmış olan sergi,  bu anlamda düzenlenen ilk sergidir. Ankara Projeleri Sergisi Ankara konulu projeler aracılığıyla üniversiteler arasında bir paylaşım ortamı olarak düşünülmüş, bir yandan da sergide yer alan projelerin Ankara Büyükşehir Belediyesi uygulamaları için ufuk açıcı olacağı varsayılmıştır. Sergi bu anlamda akademik ortamın Ankara Kent Konseyi aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilk buluşmasıdır. Öte yandan serginin Ankara Kent Konseyi Sergi salonunda düzenlenmesi, dijital serginin ve video sunumların Ankara Kent Konseyi web sayfasında yer alması, bu yolla Ankara konulu projelerin kentlilerle buluşmasının sağlanması da bir ilktir.

Arş. Gör. Başak Lâle konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı:

“Ankara Kent Konseyi’nin düzenlediği bu değerli sergiye, Ankara için önemli bir mekân olan Göl Gazinosu’nun, gençlik merkezi olarak yeniden işlevlendirilmesi ile ilgili proje ile katılım sağlamak benim için oldukça gurur verici. Özellikle şehirde mekânsal ve söylem olarak duruşları tam olarak anlaşılamamış benzer mekânların, tanınması açısından sergiyi çok verimli buluyorum. Ankara şehir planlaması ve mimari tarihi içerisinde projesi yürütülmüş yapıların, tarihi özelliklerine dikkat çekilmesi, güncel hallerinin tanıtılması ve olası müdahalelerin sınırlarının çerçevelenmesi açısından sergi bir emsal teşkil etmektedir. Sergi aynı zamanda üniversiteler arasında, öğrenci ve eğitmenlerin etkileşimini de sağlamış, projelerin sergilenmesinin yanı sıra, gelecek etkinlikler için bir başlangıç noktası olmuştur. Serginin bir seri olarak devam etmesini ve tarihin arka planında kalmış, incelenmeyi, gün yüzüne çıkmayı bekleyen mekanların bu vesile ile tanınmasını diliyor, bu değerli etkinlik için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
 
başgvhkr

Arş. Gör. Başak Lâle’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haberler

Tüm Haberler