Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’den Yeni Bildiri Sunumu

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin 27-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenen II. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi’nde sözlü bildiri sunumu gerçekleştirmiştir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanları Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin, Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Doç. Dr. Aslı Albayrak, 27-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenen II. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi’ne “Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Slow Food ve Yaşayan Mutfak Uygulamalarına Eleştirel Bir Bakış” başlıklı bildiri ile katılım göstermişlerdir. Kongre; üniversitemiz, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Siam Üniversitesi ortaklığında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzenlenmiştir. Online olarak Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilen kongrede Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin bildiriyi sözlü olarak sunmuştur.





Bildiri Özetinden:

"Amacı: Bu çalışmanın amacı temelinde sürdürülebilirliğin olduğu belirtilen sürdürülebilir gastronomi uygulamalarının eleştirel bir bakış açısıyla incelemektir.
Araştırma Yöntemi: Bu çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden biri olan arşiv tarama yöntemi kullanılmıştır. Bu bağlamda ilk olarak literatürde yer alan çalışmalar doğrultusunda sürdürülebilir gastronomi kavramı ve buna ilişkin uygulamalar saptanmış sonrasında bu çalışmalar derinlemesine incelenmiştir.
Bulgular: Literatürdeki çalışmalar bağlamında elde edilen kaynaklar analiz edilerek sürdürülebilir gastronomi uygulamalarının sürdürülebilirliği ve bu uygulamalardaki sürdürülebilirlik kavramının belirsizlikleri ve çelişkileri ortaya koyulmuştur.  
Sonuç ve Öneriler: Sonuç olarak sürdürülebilirliğin teorikte oldukça yararlı bir kavramken pratikte bunu uygulamanın günümüz küresel dünyasında pek mümkün olmadığı düşünülmektedir. Özellikle sürdürülebilirliği hedef alan Slow Food’un sürekli değişen çevre koşulları, bilinçsizleşen tüketiciler, yerel halkların bilgisizliği gibi etkenler sebebiyle uygulanmasının çok mümkün olmadığı görülmektedir. Sürdürülebilirliği temel alan bir diğer uygulama olan Yaşayan Mutfak uygulamalarının ise bir akımdan ziyade rekreatif bir uygulama olduğu ve uygulama içeriği bakımından bilinçsiz tüketim ve yerel ürünlerin israfına neden olabilecek faaliyetleri içerdiği görülmektedir."

Arş. Gör. Ayşe Seray’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.


Haberler

Tüm Haberler