Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Akademisyenlerimiz Tarafından Aday Öğrencilerin İletişim ve Tasarımı Bölümüne Dair Merak Ettiği Sorular Yanıtlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi tercih ve tanıtım günleri 20 Temmuz itibariyle başladı. Bu süreçte Gelişim Tower 16. Katta Tercih ve Tanıtım alanında görev alan akademisyenlerimiz aday öğrencilerden gelen üniversitemiz ve bölümümüz ile ilgili soruları yanıtladı.
Soru: İletişim ve Tasarımı Bölümü nedir? Diğer tasarımla ilgili bölümlerden ziyade neden bu bölümü tercih etmeliyim?

İletişim ve Tasarım bölümü günümüzde yeni iletişim teknolojilerinin gelişimiyle birlikte değişen dünyada oldukça önem kazanan bölümlerdendir. Sosyal medyanın, dijital içeriğin ve mobil cihazların çoğalması ile iletişim sürecinde söz konusu olan zaman ve mekân sınırlaması ortadan kalkmış ve geleneksel iletişim araçları ile gerçekleşen iletişimde sadece mesajın alıcısı olarak pasif konumda bulunan kurumlar, hedef kitleler, yeni iletişim ortamları ile iletişim faaliyetlerinde aktif hale gelmiş bulunmaktadır. Bu durum çevresel koşulları tanımlayan değişkenleri farklılaştırmış ve buna uyum sağlamak zorunda olan kurumları anlayış ve uygulamalarında önemli değişiklikler yapmaya zorlamış bulunmaktadır.

Hem iletişimi hem de tasarımı içerisinde barındıran bölümümüz günümüzün dijitalliğine uyum sağlamakla birlikte multidisipliner bir bakış açısına sahiptir. Bu nedenle diğer tasarımla ilgili bölümlerden ayrılmaktadır.


Soru: İletişim ve Tasarımı Bölümünün amaç ve hedefleri nelerdir?

İletişim Tasarımı Bölümü günümüz teknolojilerini tasarım ile buluşturarak; analitik düşünebilen, belirlenen hedefe uygun ürün ortaya koyabilen, sorumluluk duygusu gelişmiş, ekip çalışmasına uyumlu, dünyayı takip eden, iletişim, dijital medya ve reklam alanlarında sürdürülebilir ve interaktif tasarımlar üretebilen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

İletişim Tasarımı Bölümünde bilişim ve iletişim teknolojileri alanında ileri düzey bilgiye sahip, estetik anlayışı gelişmiş, teknolojiyi ve estetiği hazırlayacağı ürünün ya da projenin amacına uygun harmanlayabilen ve başarılı sonuçlar ortaya koyan tasarımcılar yetiştirmek hedeflenmektedir. İletişim tasarımı alanında liderlik edecek, sektöre yön verecek, çalıştığı kurum ya da kuruluşa vizyonuyla da katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek de bölümün hedefleri arasında yer almaktadır.


Soru: İletişim ve Tasarımı bölümünde kariyer olanakları nelerdir?

Bölümümüzde öğrencilere sanat ve sosyal bilim dersleriyle birlikte kuramsal bilgiler verilirken atölye çalışmaları ile uygulamaya yönelik beceriler kazandırılmaktadır. Bu sayede öğrencilerin estetik algısı geliştirilmekte, yaratıcı düşünceleri yükseltilmektedir. Böylelikle, yaratıcı tasarım çözümleri üretebilen ve fikirlerini etkili görsel iletilere dönüştürebilen hem toplum ve medya hem de kurumlar ve hedef kitleleri arasında iletişim köprüleri kurabilen, film yapımı, reklamcılık, yeni medya, halkla ilişkiler ve iletişim çalışmaları ile bölümün uzmanlaşma olanağı sunduğu modern çağın iletişim ve görsel medya profesyonellerini yetiştirmektedir.


Soru: Bölümünüzde Erasmus olanakları var mı?

Evet, bölümümüzde Erasmus öğrenim hareketliliği olanağı bulunmaktadır.

Her akademik yılı için başvuru şartlarında farklılıklar olabilmektedir. Bu nedenle güncel şartlar, ilgili akademik yıl için duyurulan ilan metninde belirtilmektedir. Bununla birlikte genel esaslar aşağıdadır:

1. Öğrencinin programa katılacağı dönemde en azından ikinci sınıf olması & mezuniyet öncesi en az 30 ECTS değerinde denkliği yapılabilecek dersin bulunması,

2. Genel not ortalaması (GNO)'nın Önlisans/Lisans seviyesinde en az 2.20/4.00, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde ise en az 2,50/4.00 olması.

Not: Hareketliliğe katılacak öğrencilerin tam zamanlı olması ve eğitim alacağı dönem için 30 ECTS (AKTS) kredisini takip edebilecek ders yükünün olması gerekmektedir.

Öğrencilerin websitesi üzerinden takip ederek başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.


Soru: Bölümünüzde çift anadal ve yan dal gibi imkanlar var mı? Varsa nasıl yapılmaktadır?

Bölümümüzde hem çift ana dal hem de yan dal imkanı bulunmaktadır. Çift Ana Dal programının amacı, ana dal programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda ÜCRETSİZ şekilde diploma alarak öğrenim görmelerini sağlamaktır. Ana dal programındaki genel not ortalamaları 4.00 üzerinden 2.72 olan ve bulunmuş olduğu lisans/ön lisans programında %20’lik başarı dilimine giren öğrenciler ücretsiz olarak ikinci ana dal diploma programına başlayabilir.

Bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (Yan Dal Sertifikası) alabilmelerini sağlayan programı ifade eder.

Öğrenci, Yan Dal programına, ana dal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir. Yan dal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir.

Sadece MMF ve Diş Fakültesi haricinde her bölümle çift ana dal/yan dal yapılabilmektedir.


Soru: Bölümünüzde staj imkânı var mıdır? Bilgi verebilir misiniz?

Bölümümüzde öğrenciler tarafından tamamlanması gereken 60 günlük bir zorunlu staj bulunmaktadır. Staj yeri öğrenciler tarafından ayarlanmakla birlikte fakültemizde hem yapılan etkinlikler hem de akademisyenlerimizin sektörel bağlantılarıyla birlikte çoğu öğrencimiz kolaylıkla staj yeri bulabilmektedir.


Haberler

Tüm Haberler