Doç. Dr. Murat Doğan’dan bir başarı daha!
Fakültemiz öğretim üyelerinden Murat Doğan Gıda Mühendisliğine ek olarak Turizm – Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında da Doçentlik unvanı aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği, İç Mimar Volkan Polat’ın konuk olarak katıldığı “Mağaza Tasarımında Konsept Belirleme ve Uygulama” başlıklı söyleşi, 19 Aralık 2023, saat 11.00’de, K Blok Firnas Oditoryum’da gerçekleşti. Söyleşiye İç Mimarlık Bölümü’nden öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan yaklaşık 90 kişi katıldı.
Söyleşi, İç Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından İç Mimar Volkan Polat kendini tanıttı ve sunuşuna başladı. Polat ilk olarak, lisans ve yüksek lisans eğitimi sürecinden bahsetti. Lisans öğreniminden mezun olduktan sonra yer aldığı projelerinden bahsettikten sonra, uzun yıllardır Proje Müdürü olarak görev yaptığı Mavi Jeans’teki sürecini öğrencilerle paylaştı.
Konut Projelerinde Tasarım ve Uygulama Aşamaları
Polat, sunuşunun ikinci bölümünde öğrencilerle mağazacılık üzerine deneyimlerini paylaştı. Ardından “Mağaza Tasarım Projesi’nin Hazırlanma Etapları”nı başlıklar halinde etki eden tüm şartlarla birlikte açıkladı. Mağaza’nın Bulunduğu İl ve Satış Oranları(Kadın-Erkek), Bulunduğu İlin Yaz ve Kış Sıcaklık Ortalaması, Mağazanın Segmenti, Her 50 metre, Kasa Yerinin Belirlenmesi, Kabin Yerlerinin Belirlenmesi, Denim Kitchen Yerlerinin Belirlenmesi, Reyon Sayılarının gibi konuların mağaza tasarım sürecine etkilerine değindi.
Sunuşun ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Öğrenciler sektörle ilgili merak ettikleri soruları Volkan Polat’a yöneltti. Kurumsal bir firmada iç mimar olarak yer almak için öğrencilik döneminden itibaren ne gibi çalışmalar da bulunulması gerektiğine dair görüş ve tavsiyeleri istendi. Ayrıca mağazacılıkta modellemenin önemi ve gerekliliği üzerine gelen soruların da yanıtlanmasının ardından etkinlik plaket taktimi ile sona erdi.
İç Mimar Volkan Polat’a bu etkinliğe katılımı için teşekkür ediyoruz.