Üniversite seçerken nelere dikkat edilmeli?

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) Özel Yetenek Sınavları devam ederken üniversite seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri sizin için derledik.

Üniversite Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Seçilen okulda Erasmus ve benzeri yurt dışı değişim programı imkanları olup olmadığı sorgulanmalıdır.
  • Okul seçimi hali hazırda ikamet edilen şehirde yapılacak ise, okulun eve yakınlığı ya da ulaşımın zorluğu öğrencinin sağlıklı ve konforlu bir eğitim süreci yaşaması bakımından önemli kriterlerdir.
  • Okulun uygulamalı derslikleri ve bilimsel araştırmaya olan yatkınlığı göz önünde bulundurulması gereken unsurlardan biridir.
  • Seçilen branşta eğer staj zorunluluğu varsa okulun staj ile ilgili sağladığı olanaklar incelenmelidir.
  • Okulun düzenlediği seminer ve kongrelerle ilgili bilgi alınmalı, kültürel ve kişisel gelişime katkı sağlayacak benzer etkinlik olanakları hakkında bilgi alınmalıdır.
  • Öğrenci adayı, okul seçimini yapmadan önce hangi mesleği istediğini kendisine sormalı, hayatında uzun dönem devam ettirebileceği bir meslek seçmelidir.
  • Öğrenci, daha fazla başarılı olması açısından keyif ile icra edebileceği bir anabilim dalı tercih etmelidir.
  • Gidilmek istenen branşın, üniversitelerin bilinen merkezin dışında farklı bir kampüsünde bulunması ihtimaline karşı mümkünse gidilerek ziyaret edilmelidir.
  • Girilmek istenen okulun ilgili bölümünün akademik kadrosu ile tanışılarak, konuşulmasında yarar var. Bunu yaparak verilen eğitimin teorinin dışında çağın gereklerini yansıtıp yansıtmadığı hakkında fikir sahibi olmak mümkündür.
  • Üniversite eğitimi sadece sınıf ortamında teorik bir eğitimden ibaret olmadığından dolayı okulun sosyal olanakları, spor tesisleri, kütüphanesi ve kulüpleri de araştırılmalıdır, öğrencinin kişisel gelişimi açısından bunlar oldukça önemlidir.