Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu’na Başvurular Başladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından desteklenen, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın da yürütücüleri arasında yer aldığı Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu 19-21 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Apart Sanat Derneği tarafından düzenlenen, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından desteklenen Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu 19-21 Ekim 2023 tarihlerinde, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Bütüncül bir yaklaşımla kısa film, video ve fotoğraf alanlarını kapsayan ve bu alanların sanatsal potansiyellerine dikkat çekmeye çalışan sempozyum, sosyal bilimlerde yöntem konusunda yaşanan belirsizliklere ve suistimallere odaklanıyor.

Alanında Bir İlk

Sempozyumun yürütücülerinden biri olan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, sempozyumun alanında ilk olma özelliği taşıdığının altını çizdi. Doğan, sempozyumun amacını kısa film, video ve fotoğraf başta olmak üzere kapsama alanı içine alınan tüm konularla ilgili yaratıcı bilgi ve anlam üretmek, eleştiriler getirmek, ihtimalli konuşmak ve gelecek tahayyülleri yapmak olarak aktardı. Sempozyumun -en azından Türkiye özelinde- bir eksikliği gidereceğine ve akademik camia tarafından ilgiyle karşılanacağına inandığını sözlerine ekledi.

Başvurular Açık

Kısa film, video ve fotoğraf üzerinden düşünce, yorum, ufuk, hayal gücü ve eleştiri üretme hedefiyle yola çıkan sempozyum için bildiri özeti ile başvurular alınmaya başlandı.

Kısa film, video ve fotoğraf üzerinden üretilen düşünce, yorum ve eleştiriler başta olmak üzere, sempozyumun konu olarak belirlediği diğer başlıklar şu şekildedir:
  • Video Art
  • Yeni Medya
  • Dijital Oyun
  • Animasyon
  • Belgesel
  • VR
  • Yeni Medya Belgeseli
  • Non Narrative Film
  • Orta-Metraj
  • Deneysel Filmler
Türkçe ve İngilizce olarak sunumların gerçekleşeceği sempozyum için bildiri özet son gönderim tarihi 1 Haziran 2023 olarak belirlenmiştir.

Sempozyuma dair tüm gelişmeler için sempozyum resmi web sayfasını ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.